Наскоро Джеф Безос за пореден път стана обект на критики.

...
Наскоро Джеф Безос за пореден път стана обект на критики.
Коментари Харесай

Огромният жест на Безос към Обама

Наскоро Джеф Безос за следващ път стана обект на рецензии. Този път мотивът бяха изказванията, че милиардерът влага повече в Космоса, в сравнение с Земята. Той отхвърли това и съобщи, че развиването на галактическите технологии е също толкоз значимо, колкото и опазването на планетата ни.
 Джеф Безос, Ignatius Forum и предсказанията на милиардера за бъдещето на човечествтото
Предсказанията на Джеф Безос за бъдещето на хората

Ще живеем ли на Марс

Преди месеци основателят на Amazon основа Bezos Earth Fund и даде заричане за големи дарения - 10 милиарда $ за 10 години . До този миг са обезпечени 947 милиона $ за разнообразни стратегии за запазване на околната среда, надзор над климатичните промени, промяна на земеделието и доста други.

Междувременно обаче Безос не стопира да поддържа и непознати дела , които припознава като свои. Така през вчерашния ден, 23 ноември, стана ясно, че той е направил подаяние в размер на 100 милиона $ за Obama Foundation .

Obama Foundation accepts $100M donation from Jeff Bezos
— New York Post (@nypost)
То е в памет на на конгресмена Джон Луис, воин на придвижването за цивилен права в Съединени американски щати от 60-те години на предишния век, който умря предходната година. А това, което Безос е изискал в подмяна, е площадът в Obama Presidential Center да бъде кръстен на името на Луис. Така милиардерът стана най-големият донор за амбициозния план на някогашния американски президент.

" Борците за независимост заслужават особено място в пантеона на героите и не мога да се сетя за по-подходящ човек, който да удостоя с този подарък, от Джон Луис ", споделя още в изказването си милиардерът, представен от NBC News.

Obama Foundation е организация с нестопанска цел, основана през 2014 година от Барак и Мишел Обама. Тя поддържа разнообразни дела и има за цел да " въодушевява, стимулира и свързва " хора от всички точки на света.

Today, we officially broke ground on the Obama Presidential Center on the South Side of Chicago. Michelle and I can’t imagine a better investment in the city we love, and generations of young leaders who will help create change.
— Barack Obama (@BarackObama)
Дейността й разчита напълно на дарения, а най-големият й план е Obama Presidential Center - музей и място за обществени събирания, образувани като дребен град, място за " удостояване на историята " и " ентусиазъм на младите ", което ще сътвори нови работни места и благоприятни условия за развиване.
 Барак Обама, COVID-19, рожденият му ден и празненството на остров Мартас Винярд
Как ще отпразнува рождения си ден Барак Обама

И за какво празненството му провокира отвращение

Първата копка бе сложена преди два месеца, общата стойност на плана е 830 милиона $ и се чака да бъде приключен до 2025 година Дарителите могат да избират на чие име да бъдат кръщавани разнообразни елементи от центъра - тъкмо както направи и Безос.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР