Наскоро бяха приети изменения в Наказателния кодекс, внесени от ГЕРБ-СДС,

...
Наскоро бяха приети изменения в Наказателния кодекс, внесени от ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Постигаме успехи, защото всеки от нас обича родното си място

„ Наскоро бяха признати промени в Наказателния кодекс, импортирани от ГЕРБ-СДС, които плануват сурови санкции за нарушителите на пътя. Това беше значимо да се случи като предварителна защита против пияните и дрогирани водачи, които почерниха доста български фамилии “. Това съобщи националният представител от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов пред zovnews.com във връзка проведената от МГЕРБ кампаня „ Избери живота. “

Харизанов акцентира, че ГЕРБ-СДС са единствените повдигнали тематиката за предварителната защита от наводненя и са настояли за действителни дейности в тази връзка. „ Последните месеци ни изправиха пред редица провокации, които се нуждаеха от навременни ограничения и решения. “, съобщи Харизанов като напомни тежките наводнения в Северозапада, както и войната по пътищата, която лиши хиляди човешки животи и почерни доста български фамилии.  

„ В тази връзка, насочих апел от националната естрада да се обединим и да осъществим уговорката си като законотворци. Мое персонално предложение бе незабавното сформиране на комисия, която прецизно да следи по какъв начин се изразходват средствата, отпуснати за разчистване на реките в обитаемоте места, като се регламентира ясно компании с каква активност могат да правят почистването на речните корита “, сподели още Мартин Харизанов.

Именно той настоя за инспекция на собствеността и положението на язовирите и надлежно предложение на съответни ограничения за тяхното възстановяване. „ Изключително значимо за мен бе да бъдат тествани и сигналите на хората от Видин и Берковица за всеобща противозаконна сеч и надлежно продажбата й в прилежащи на България страни “, добави той.

Харризанов е безапелационен, че ще продължава да упорства и за ремонта на лекоатлетическата писта във Враца и е сигурен, че упоритостта му ще бъде възнаградена – тъй като градът  и всички дейни хора го заслужават.

„ Изключително потребни са и регулярните ми срещи с локалната общност, с цел да се вземат решение бързо и дейно всички въпроси, проблеми и провокации в региона. Смятам, че имаме открита и ефикасна връзка с всички хора от област Враца, с помощта на която към този момент е реалност и отпущането на средствата за завършването на ремонта на пътя Чирен-Девене “, добавя Харизанов.

Той отбелязва, че положителният разговор и взаимната работа на депутатите с общинските кметове води до действителен резултат в интерес на хората.

„ Както знаете, сложих въпрос в Народно събрание към министър Шишков по отношение на разрешаването на казуса с довършването на ремонта на този път. И двамата с Калин Каменов бяхме задоволително настоятелни и от през вчерашния ден към този момент са факт 1,5 млн. лева, отпуснати за довършването на пътя Чирен-Девене. “, напомня Харизанов.

Последните години МГЕРБ се открои с редица начинания, като най-активни са МГЕРБ-Враца, където бележат триумфи в доста инициативи. 

„ Младежките структури в цялата област Враца са дейни и приобщават към своите начинания в интерес на обществото от ден на ден младежи и нашият Северозапад може да бъде даден за образец. Наистина самодейностите са доста – както във Враца, по този начин и в Козлодуй, Мизия и други обитаеми места от региона “, споделя Харизанов.

По думите му им следва още доста работа, само че и свършеното дотук е мотив за горделивост. Областта има мощна общественост от младежи, които се отзовават и като избавителни екипи при бедствия, както се случи при наводнението преди няколко месеца, и вземат участие в благотворителни и публични начинания, както и в облагородяването на родните си места. Всичко това се случва със личен труд и средства.

„ Инициативата ни „ Да създадем Враца още по-добър град за живеене “ стартира напролет на тази година със засаждането на 20 японски вишни. Поставихме си за цел да променим напълно образа на дребния площад към алеите на Спортен комплекс „ Христо Ботев “ във Враца, като дарихме и засадихме 16 кашпи с розови дръвчета и поставихме 8 люлки. Кметът Калин Каменов ни поддържа, като на площада, по-известен като “квадрачето ”, бяха сложени асфалт и нова чешма. Предстои и слагането на видеонаблюдение, което също е подарък за Враца от младежите “, споделя Харзанов.

Той допъва, че тази самодейност не свършва дотук, като са набелязали още обекти в града, които с персонален труд и средства ще облагородят.

„ Заедно с Калин Каменов, който е един от най-успешните кметове, които Враца е имала до този миг, сме насочили част от нашите общи начинания точно към облагородяването и залесяването на града.

За образец мога да дам и общите ни начинания с МГЕРБ – Козлодуй. Те също са доста, като последната от тях събра дружно структурите на МГЕРБ – София, Враца и Козлодуй, които алегорично слязоха от историческия транспортен съд “Радецки ” и целунаха българската земя, преди да почистят крайдунавския парк в града “, споделя още Харизанов.

Той напомня, че младежите от Мизия по своя самодейност организираха акция в първия образователен ден, ориентирана към водачите, с цел да им припомнят да пазят децата на пътя.

„ Силният и обединен тим на МГЕРБ е деен участник и уредник на редица публично значими начинания във всеки един град на България, а това, че от ден на ден младежи се причисляват към нас е сигурен знак, че сме поели в вярната за позитивното развиване на страната ни посока “, споделя още Харизанов.

По мотив идния локален избор, депутатът от ГЕРБ-СДС е уверен в безапелационния триумф на претендентите за кметове и общински съветници на Политическа партия ГЕРБ във всяка община на област Враца.

„ Ние сме една незаобиколима и огромна мощ, тъй като сме единни, вслушваме се в хората и дружно работим за развиването на всяка община. Имаме действителни резултати през годините, всеки един от нашите кметове и общински съветници е правил съзнателно своята работа в интерес на обществото. Точно тази мощ ще покажем на идните локални избори. Нашите съперници постоянно задават въпроса за какво постоянно побеждаваме? Отговорът е, че ние сме единни ”, споделя Харизанов.

Той добавя, че триумфите са реализирани, тъй като всеки от тях обича родното си място и се грижи за него, тъй като са експерти и отдадено работят за отбрана ползите на хората.

„ Всеки един от депутатите на ГЕРБ във Враца, Видин и Монтана поддържа претендентите ни за кметове и общински съветници. Те са почтени хора, експерти, знаещи и можещи и са потвърдили, че заслужават доверието на хората.

Сигурен съм, че на Местни избори – 2023 година ГЕРБ още веднъж ще се поздрави с победа освен в област Враца, само че и във Видин и Монтана “, безапелационен е Харизанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР