Наскоро Алисия Силвърстоун предизвика доста коментари в мрежата, като разкри,

...
Наскоро Алисия Силвърстоун предизвика доста коментари в мрежата, като разкри,
Коментари Харесай

Странно или НЕ? Алисия Силвърстоун: „Все още СПЯ с 11-годишния си син!“

Наскоро Алисия Силвърстоун провокира много мнения в мрежата, като разкри, че към момента спи в едно легло с 11-годишния си наследник Беър Блу. 45-годишната актриса съобщи, че просто „ следва природата “.

Алисия следва практиката на привързаното родителство, добавяйки, че в никакъв случай не е повишавала звук на сина си и рядко е употребила памперси, до момента в който го учела са употребява гърне. Вместо това тя е „ следила неговите сигнали “, с цел да разбере по кое време е време за вървене до тоалетната.

За или срещу методите на актрисата? Разберете какво показа тя, както и какво е мнението на експертите по въпроса!
Съвместен сън с детето
„ Беър и аз към момента спим дружно “, изясни актрисата, сравнявайки режима на взаимен сън с хората, които се учат да оцеляват във всевъзможен тип „ дива среда “. „ Ако сте измежду дивата където има диви животни, и сложите бебето си са спи единствено, то ще бъде изядено “, изясни тя.

Алисия се пошегува, че евентуално ще „ има проблеми “ с някои майки поради неповторимата процедура, само че съобщи: „ Всъщност не ме интересува. “
„ Просто последвам природата “
Актрисата от „ Баровки “ изясни родителските си практики, като назова себе си „ естествена “ и „ любяща майка “, която натъртва на нежното другарство и отстранява неща като малкия екран от фамилния дом.
„ Вярвам в любовта, имам вяра в природата, а нашето общество се опасява от природата и от любовта “, изясни тя в отговор на всевъзможни рецензии.

„ Нещата, които върша, не съм ги измислила аз, аз просто последвам природата. Искам да върша това, което е най-здравословно за него, тъй че всеки мой избор се базира или на инстинкт, или на задълбочено изследване. “


Без повишение на звук
Любящата майка описа още за нежния си метод към родителството и по какъв начин в никакъв случай не е крещяла на сина си. Вместо това тя се пробва да го почита в диалозите им.

„ Никога не съм имала потребност да покачвам звук. Никога не му викам и доста се оправдавам “, изясни тя, добавяйки, че в случай че е заета и се усеща претрупана, моли Беър да запише всичко, за което желае да приказва, с цел да го обсъдят по-късно.

Алисия не живее с бащата на своя наследник от 2018 година и признава, че първоначално той не е приемал родителския ѝ метод, само че след това го е оценил.
Хранене по метода на птиците
Това не е първият път, когато Алисия провокира полемики по отношение на родителските си практики; през 2012 година тя разкри, че е сдъвквала авансово храната на Беър и го е хранила от устата си, както вършат птиците със своите дребни.
По това време актрисата, която показа видеоклип на процеса в обществените мрежи, отбрани странната техника на хранене, настоявайки, че това е „ развой на отблъскване “ и отбелязвайки, че „ хората хранят децата си по този метод от хиляди години “.
Какво мислят експертите
И макар че Силвърстоун твърди, че нейният жанр на родителство е като на „ любяща майка “, доста специалисти не са съгласни.

Експертът по родителство и психолог Риена Б. Пател разкритикува метода на Силвърстоун, и по-специално нейния взаимен сън със сина ѝ, добавяйки, че Беър от дълго време е минал възрастта, в която се счита за задоволително да продължи да споделя едно легло с майка си.

„ Когато едно дете стартира да усеща разликата сред половете, навлезе в пубертета и/или стартира да дава сигнали за дискомфорт, би трябвало да спрете. Това може да стане най-рано на 5-годишна възраст “, твърди Пател.
Ограничаване на свободата на детето
Експертът по родителство добави, че продължителното привързано родителство може да докара до понижено количество „ независимост за проучване, което детето получава, може да сътвори взаимозависимост, да ограничи развиването на самостоятелни умения и е допустимо даже да докара до провокации в последващи взаимоотношения “.
Да знаем по кое време да се отдръпнем
Клиничният психолог доктор Лора Маркъм пък изрече мнение, че привързаността е потребна до известна степен, само че когато децата стартират да стават прекомерно привързани, родителите би трябвало да се дистанцират. Тя добави, че макар че дребните деца имат „ голяма потребност от връзка с родителите си “, би трябвало да им се разреши да „ изследват “ света, без да бъдат „ свръхконтролирани “. Според нея „ положителното родителство “ значи да знаеш по кое време да са се отдръпнеш. Д-р Маркъм в допълнение подлага на критика тези, които не престават да спят дружно с децата си, добавяйки, че това не е процедура на привързано родителство, тъй като не дава отговор на потребностите за „ развиване “ на детето.
Прекаленият надзор
Професорът от Маями Берит Брогаард пък е на мнение, че родителите, които отглеждат децата си по стандарти, които считат „ съвършени “, като да вземем за пример да им отхвърлят достъп до електронни устройства или нездравословни храни, основават доживотна потребност родителят да управлява всеки аспект от живота на детето.

Къде е истината? Вероятно всеки родител би имал своята лична позиция, без значение от мнението на експертите. Какво мислите вие?

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР