Насилниците над деца да бъдат вкарвани задължително в затвора, а

...
Насилниците над деца да бъдат вкарвани задължително в затвора, а
Коментари Харесай

За секс с малолетна: Затвор поне половин година и глоба от 5 000 лева

Насилниците над деца да бъдат вкарвани наложително в пандиза, а не както е сега да се отървават с пробация или неодобрение.
Това желаят депутатите от Българска социалистическа партия, които са внесли промени в Наказателния кодекс, чийто цел е да се завишат наказванията за нарушителите.
В претекстовете си алените показват, е насилието над деца е едно от грубите и уродливи форми на на нарушаването на закона и поправките, за които упорстват те, целят усилване на предварителната защита и цялостна протекция над децата.
"Много постоянно половите закононарушения, чийто обект са децата, имат особености, които демонстрират близки връзки сред причинител и подстрекател и жертва. В множеството случаи възрастният употребява своята преобладаваща позиция, физическо и психическо предимство, незнанието, доверието или зависимостта на детето с съществена цел да удовлетвори половото си предпочитание, а децата нямат опит и познание да схванат какво тъкмо става ", допълват от левицата.
Към децата рядко се ползва физическо принуждение, тъй като възрастният има престиж и власт. Те изпитват позор и виновност за протичащото се с тях и считат, че те са се провинили и заслужават насилието като наказване.
Освен това в множеството случаи на полово принуждение над тях те не получават физически увреждания, а в това време постоянно насилниците употребяват закани и дарове, с цел да принудят жертвите си да запазят в загадка случилото се.
Така се стига до обстановката, че жертвите рядко дават показания против насилниците си. В множеството случаи се касае за принуждение в границите на фамилията или от близкото обграждане на околните.
Така че социалистите желаят в Наказателен кодекс да се запише, че който злоупотреби с родителската си власт, принуди свое дете, ненавършило 16-годишна възраст, да заживее брачен с другиго, да се санкционира с отнемане от независимост от 6 месеца до три години и с санкция от 5 000 лв..
В момента в Наказателен кодекс е записано, че подобен родител може да се отърве единствено с изправителен труд.
От Българска социалистическа партия упорстват татко или майка, които принуждават своя щерка или наследник да проституират, да бъдат вкарвани зад решетките от една до пет години.
За похищение на момиче наказването да стане от една до три години затвор а в случай че жертвата е малолетна, наказването е отнемане от независимост е от една до пет години.
Родител или различен сродник, който получи откуп, с цел да позволи да встъпи в брак негова щерка или сродница, се санкционира с отнемане от независимост от 6 месеца до една година или с санкция до 10 хиляди лв., и санкция в размер на 3000 лв., оферират още от левицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР