Насилниците и склонните към жестоко отношение към жените встъпват с

...
Насилниците и склонните към жестоко отношение към жените встъпват с
Коментари Харесай

"Гардиън": Разкриха зловеща стратегия на терористите от "Ислямска държава" за привличане на своите членове

Насилниците и склонните към грубо отношение към дамите встъпват с по-голямо предпочитание в редиците на терористичната формация " Ислямска страна ", в сравнение с мъжете без престъпно минало или други закононарушения, се споделя в отчет на английската организация без комерсиална цел - " Общество Хенри Джексън ". Според специалистите, поощрението за полово принуждение се явява едното главно средство за " привличането, мобилизацията и награждаването " на членовете на ИД, като другото е наказванията над " неверниците ", оповестява английското издание " Гардиън ".

" Сексуалната употреба на дамите, дружно с търговията на хора оказва помощ за финансирането на групировката и се употребява за привличането на нови членове, в това число от средите на надълбоко консервативните мюсюлмански общества, където са строго неразрешени инцидентните полови връзки ", споделя създателят на проучването Никита Малик.

Освен това, практиката на насилственото зачеване подхожда на тактиката на ИД по отношение на възпитанието на новото потомство джихадисти, се отбелязва в отчета. Към аналогични правила се придържа и радикалната нигерийска ислямистка организация " Боко харам ".

" В законодателството би трябвало да бъде обещано по-широко определение на тероризма. Престъпниците употребяват полово принуждение и търговия с хора като тактичност на внасяне на боязън измежду мирното население, и това също е тероризъм ", смята Малик.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР