Насилието отново пламва в Хаити, като банди участват в престрелки

...
Насилието отново пламва в Хаити, като банди участват в престрелки
Коментари Харесай

Насилието отново пламва в Хаити, тъй като премиерът задава въпроси за обещаното политическо решение

Насилието още веднъж пламва в Хаити, като банди вземат участие в престрелки с полицията, до момента в който напъните за реализиране на политическо решение на рецесията не престават.

Бандите започнаха въоръжено нахлуване през нощта против понеделник, като влязоха в конфликти с полицията в столицата Порт-о-Пренс. Насилието пристигна, когато министър председателят Ариел Хенри наподобява сложи под въпрос обещаното основаване на временен съвет, плануван да следи съставянето на ново държавно управление.

Свидетели споделиха, че е избухнала пукотевица в региона на Champ de Mars, огромен публичен парк покрай националния замък, който е президентската резиденция. Подновеното принуждение, след седмици на безпорядък, разпали суматоха измежду жителите.

Съобщено е, че минимум петима души са били убити към града през нощта, до момента в който десетки са били блокирани с часове в центъра на града.

Съобщено е, че минимум четирима служители на реда са ранени. Местните медии оповестяват, че полицията е била принудена да избяга от бронирана машина, която след...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР