Насилието над деца в световен мащаб е стигнало до размерите

...
Насилието над деца в световен мащаб е стигнало до размерите
Коментари Харесай

Насилието над деца е стигнало размерите на епидемия

Насилието над деца в международен мащаб е стигнало до размерите на зараза. Ако не се вземат ограничения за предотвратяването му, се обезсмислят всички вложения в обучение, в детско развиване. Около това мнение се сплотиха участниците в конференция " Интелигентни вложения в тактики и партньорства за попречване и справяне с насилието над деца " в столицата.

Форумът беше открит от обществения министър Бисер Петков, от Джейн Муита - представител на УНИЦЕФ - България, Скендер Сила, представител на СЗО-България и представители на цивилен организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Според специалистите последствията от насилието са за цялостен живот, предават се на поколенията и имат отрицателен резултат върху стопанската система.

В света близо 1 милиард малолетни на възраст сред 2 и 17 години са претърпели физическо, прочувствено или полово принуждение, съгласно данни на Световната здравна организация от 2017 година Тези данни бяха представени и на форума от Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България.

Страната ни не поддържа единна база данни за случаите на принуждение. През 2018 година са постъпили 1 106 сигнала за принуждение над деца, сочат данните на Агенцията за обществено подкрепяне, представени от министъра на труда и обществената политика Бисер Петков. От тях 347 са сигналите, по които е отворен случай, установено е, че има опасности и са взети ограничения за протекция на децата, посочи Бисер Петков. Тенденцията е за понижаване на случаите на принуждение.

По данни на прокуратурата за 2018 година 2379 малолетни и 1941 малолетни са потърпевши от закононарушения.

Случаите на експанзия в учебно заведение се усилват, като нараства вербалната експанзия. Според данни на Министерството на образованието и науката, за образователната 2017/2018 година е имало 3 616 случаи на експанзия (през образователната 2015/2016 година те са били 3 043).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР