Насилието и несигурността може да се влошат в Южен Судан,

...
Насилието и несигурността може да се влошат в Южен Судан,
Коментари Харесай

Южен Судан на ръба, след като износът на петрол беше провален от гражданската война в Судан

Насилието и несигурността може да се влошат в Южен Судан, откакто един от основните му петролопроводи за интернационалните пазари, който минава през прилежащ Судан, беше развален предишния месец, съгласно на специалисти.

Инцидентът се случи при започване на февруари в щата Бял Нил в Судан, което накара петролната компания Dar Petroleum да спре товаренето.

Разривът се случи в регион, следен от паравоенните сили на Судан за бърза поддръжка, които се борят със суданската войска за власт в страната.

Екип от механически специалисти не съумя да поправи тръбопровода заради продължаващи борби, което поражда опасения, че политическата стопанска система на Южен Судан може да се срине.

„ Тръбопроводът обезпечава две трети или три четвърти от приходите от нефт. Освен в случай че [Южен Судан] не успее да накара тръбопровода да проработи още веднъж, това ще бъде голяма тежест върху бюджета на Южен Судан “, сподели Алън Босуел, специалист по Южен Судан за International Crisis Group, организация с нестопанска це...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР