Насилие се е породило в Ню Йорк след реч на

...
Насилие се е породило в Ню Йорк след реч на
Коментари Харесай

Сблъсъци в Ню Йорк по време на реч на турския президент

Насилие се е породило в Ню Йорк след тирада на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Полицията е трябвало за малко време да задържи няколко протестиращи, написа The Hill.
Сблъсъкът сред протестиращите и присъстващите е почнал в балната зала на хотел в Ню Йорк, където Ердоган е изнасял тирада. Мъж се е изправил и е почнал да крещи на британски език: „ Ти си терорист! Разкарай ми се от страната “. В оповестени видеоматериали се демонстрира това, което полицията в Ню Йорк удостоверява, че са протестиращи и контрапротестиращи,, разменящи си удари из залата.
Силите за сигурност принудително са изгонили най-малко един човек, нападнал протестиращите. Полицията оповестява, че петима стачкуващи са „ били арестувани за малко “ по време на случая, въпреки и да не са осъществявани арести. Няма ранени.
Говорител на хотела заяви, че „ напълно малко “ от близо 2000-те присъстващи са били ескортирани на открито. Полицията сочи, че сбиването няма общо с персоналната защита на президента, която в предходни случаи е нападала хора, протестиращи против Ердоган, съобщи " Фокус ".
Демонстрацията стартира часове след срещата на Ердоган с неговия сътрудник от Съединени американски щати Доналд Тръмп. По време на предходното посещаване на Ердоган в Съединени американски щати, провело се през май, неговата персонална защита атакува мирни протестиращи пред резиденцията на турския дипломат във Вашингтон, като девет души приключиха в болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР