Насилие между арабски кланове възникна в разкъсаната от война Сирия,

...
Насилие между арабски кланове възникна в разкъсаната от война Сирия,
Коментари Харесай

Двама души са загинали, а 49 са ранени по време на сватба в Сирия

Насилие сред арабски кланове породи в раздраната от война Сирия, като двама души са починали, а 49 са ранени , съобщи ДПА, като се базира на Сирийския център за наблюдаване на човешките права.

Базираната във Англия мониторингова неправителствена организация заяви, че на женитба в централната сирийска провинция Хомс през вчерашния ден е зародил спор сред два враждуващи клана . Спорът е ескалирал в конфликт, като са се хвърляли ръчни гранати и е имало и пукотевица .

Трагедията, в която са забъркани представители на клановете Ал Акидат и Ал Хадидин , се дължи на неизяснен остарял спор, съобщи Сирийският център за наблюдаване на човешките права. Той изяснява сходни случаи в Сирия с несигурността и разпространяването на оръжия в регионите на страната, следени от силите на президента Башар Асад.

През март 2011 година доста сирийци излязоха по улиците на митинги против ръководството на Асад , въодушевени от протестите по време на така наречен Арабската пролет. В отговор държавните сили използваха несъразмерна мощ, с цел да потушат митингите, които прераснаха в революция, обхванала цялата страна , отбелязва ДПА.

След предоставена от Русия и Иран военна помощ към две трети от Сирия още веднъж е под контрола на Асад.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР