Насилие и хулиганство над мъж, който продава чорапи в пловдивския

...
Насилие и хулиганство над мъж, който продава чорапи в пловдивския
Коментари Харесай

Пловдивчани на протест срещу агресивен ресторантьор

Насилие и безчинство над мъж, който продава чорапи в пловдивския квартал „ Капана”, възмути жителите на Пловдив, съобщи NOVA.

Собственик на едно от заведенията в арт квартала е влезнал в спречкване с продавача. Ресторантьорът Ивайло Пенов пресрещнал момчето на име Митко. Не му дал да мине по улицата и му се скарал. След това лишил стоката му, хвърлил част от нея на земята, а друга изритал. Агресията траяла, като блъснал момчето по главата. Това станало пред погледите на клиентите в рестонатите наоколо.

Случката породи лавина от мнения, като част от пловдивчани се готвят да стачкуват. Гражданите приканват към протест на кафенето и упорстват причинителят да понесе отговорност за действието си. Протестиращите ще се съберат в 16 часа в събота. Някои от тях показаха недоволството си още през днешния ден, като сложиха остарели чорапи пред входа на заведението.

При протестиращите дойде и самият Митко, който бе посрещнат от жителите с овации. В знак на взаимност някои от тях си купиха от чорапите, които продава.

По случая се самосезира и прокуратурата. Проверката е формирана по два текста - за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди, и за безчинство. От прокуратурата са открили самоличността на потърпевшия и на причинителя на действието, както и на очевидци. Проверката би трябвало да завърши в период от 5 дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР