Насила омъжена пакистанка бе арестувана за убийството на 13 души,

...
Насила омъжена пакистанка бе арестувана за убийството на 13 души,
Коментари Харесай

В опит да отрови съпруга си насила омъжена пакистанка уби 13 души

Насила омъжена пакистанка бе задържана за убийството на 13 души, на които дала отровено мляко, предопределено за брачна половинка ѝ, предава „ Франс прес ", представена от „ Дарик ".

Асия Биби била омъжена срещу волята си през септември в село Валвати в централната провинция Пенджаб. Тя признала, че е сипала отрова в млякото на брачна половинка си, заяви представител на локалната полиция.

Мъжът ѝ обаче решил да показа млякото, което било употребявано за подготвяне на локалния айран ласси, със свои родственици. 13 души умряли, в това число брачният партньор, а други 14 са признати в болница. Сред потърпевшите има и деца.

Арестувани са и един мъж и вуйна му по обвиняване в съучастие. Смята се, че мъжът бил скришен ухажор на Биби, а вуйна му е предложила убийството.

Принудителните бракове, в това число на малолетни, са постоянно срещани в Пакистан, изключително в бедните селски региони на страната, където всяка година са убивани стотици дами в " закононарушения на достойнството ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР