Насила омъжена наскоро жена уби най-малко 12 души, преди да

...
Насила омъжена наскоро жена уби най-малко 12 души, преди да
Коментари Харесай

Омъжена насила жена уби 12 души, преди да успее да умори и съпруга си

Насила омъжена неотдавна жена умъртви минимум 12 души, преди да успее да токсини и брачна половинка си. Тя първо пробвала да избяга от мъжа и да се върне при родителите си, само че не съумяла и решила да го убие.

За шокиращия случай от Пакистан описаха локални медии, представени от Би Би Си и AFP през днешния ден.

Жената е задържана за убийството на брачна половинка си и на 12 негови родственици с отровно мляко.

Асия Биби - омъжена срещу волята си през септември в с. Валвати, Пенджаб - приготвила отровата за мъжа си предходната седмица и я смесила с мляко, само че той не го изпил. Вместо от млякото приготвили локалния айран ласси, от който пили и негови родственици, и той.

Срещу Асия са повдигнати обвинявания за ликвидиране. Задържан е и мъж, за който се счита, че е неин ухажор, както и негова вуйна. Предполага се, че замисълът бил е неин.

Жертвите на Биби и съучастниците ѝ са 13, а още 14 са в болница, написа Би Би Си. Пакистанската Geo TV оповестява за 15 жертви, измежду които има и деца.

Принудителните бракове, в това число на малолетни, са постоянно срещани в Пакистан, изключително в бедните селски региони на страната, където всяка година са убивани стотици дами в " закононарушения на достойнството ", отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР