НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Дали дневниците на училищни стрелци в

...
НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Дали дневниците на училищни стрелци в
Коментари Харесай

Съдия от Тенеси трябва да реши дали дневниците на училищни стрелци в Нешвил са публични архиви

НАШВИЛ, Тенеси (AP) — Дали дневниците на учебни стрелци в Нешвил могат да бъдат оповестени, ще отиде пред арбитър от Тенеси на Вторник след съвсем година правосъдни разногласия за това кой може да взе участие в делото.

Това, което стартира като просто искане за обществени архиви, прерасна в объркана комбинация от теории на конспирацията, изтекли документи, завещателни борби и ново законодателство, до момента в който разнообразни страни се пробват да завоюват преимущество. И макар че главният въпрос за това кои полицейски следствени записи могат да бъдат оповестени, най-сетне стигна до правосъдно съвещание, всяко решение на съдията от Канцлерския съд И'Ашеа Майлс евентуално ще бъде обжалвано.

Спорът стартира предходната пролетта, когато групи, включващи Асошиейтед прес, подадоха претенции за обществени архиви за документи, конфискувани от полицията на Метро Нешвил по време на следствието на стрелбата на 27 март в частно християнско начално учебно заведение от някогашен възпитаник. Одри Хейл умъртви трима 9-годишни и трима възрастни служит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР