Нашумелият участник в риалити предаването Фермата“ Виктор Каров от Чепеларе

...
Нашумелият участник в риалити предаването Фермата“ Виктор Каров от Чепеларе
Коментари Харесай

Участник от Фермата осъден да плати 50 хил. лева

Нашумелият участник в риалити предаването " Фермата “ Виктор Каров от Чепеларе е наказан да заплати 50 000 лв. на Министерството на защитата, защото се отклонил от кадрова работа в българския флот. Това потвърдиха пред " Телеграф “ от Смолянския областен съд. Каров е наказан да възвърне средствата, които МО е похарчило за образованието му във Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров “ във Варна.

Виктор бил признат като матрос във военноморското учебно заведение през лятото на 2013 г. Тогава подписал контракт със 15-годишен период, от които 5 години образование и 10 години за осъществяване на военна работа като специалност след довеждане докрай на образованието. Дипломирал се е като курсант през 2018 година от " Випуск Ботевски “ и е придобил звание лейтенант. Започнал е работа във военно формирование 38 920 във Варна като пълководец на газотурбинна и моторна група в електромеханична бойна част на именитата за българския флот фрегата " Смели “.

През февруари 2019 година обаче изненадващо подал предупреждение за овакантяване и се върнал в родното Чепеларе. От Министерството на защитата е бил поканен непринудено да заплати в едномесечен период неустойката за неизпълнената част от контракта - 41 740 лева, за 9 години 3 месеца и 12 дни, през които той няма да служи.

27-годишният чепеларец изискал да подписа съглашение, само че откакто било направено от чиновниците в министерството, той не го подписал. Така се стигнало и до завеждане на дело в Смолянския областен съд от служебния министър на отбраната Георги Панайотов. В писмения си отговор до съда Виктор Каров не оспорва предявения иск, който смята за състоятелен, само че оспорва размера на сумата.

По време на делото назначена експертиза, която излиза със мнение, че дългът на Виктор към министерството е 41 741,21 лева, както и рента за веселба 8558,14 и 4841,11 правосъдни разходи. В момента Каров посредством юриста си апелира решението на Окръжния съд пред Пловдивския апелативен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР