Нашият сътрудник в Чикаго Симеон Гаспаров наблюдава интересна тенденция между

...
Нашият сътрудник в Чикаго Симеон Гаспаров наблюдава интересна тенденция между
Коментари Харесай

В Светът и ние: Интервю с първата трансджендър жена от републиканската партия в САЩ

Нашият помощник в Чикаго Симеон Гаспаров следи забавна наклонност сред републиканците и демократите, макар тежките идеологически различия. И в двата лагера пораства поддръжката за правата на хората с друга полова ориентировка. Според проучване на " Пъблик Релиджиън Рисърч " и оповестено, " Ю Европейски Съюз Нюз енд уърлд доклад " - близо 76 % от 10 000 интервюирани желаят да няма дискриминация против хората с друга ориентировка. И поддръжката идва освен от демократическата и демократичните партии, само че и от членовете на консервативната републиканска партия.

Джордан Еванс от град Чарлстън, щата Масачузетс е първата трансджендър жена от републиканската партия в Съединените щати, определена от своите съграждани. Тя е била също част от администрацията на някогашния президент на страната Доналд Тръмп. Симеон Гаспаров разговоря с нея.

- Госпожо Еванс, разкажете ни повече за себе си и въобще каква е историята на вашия живот?

" Разбира се. Казвам се Джордан Еванс и съм член на управата на град Чарлстън - Масачузетс. Имам достойнството да съм първата трансджендър жена от републиканската партия, която е на изборна служба. За мен това е голяма привилегия - да имам опцията да работя с други републиканци, консерватори, либертарианци и да им оказа помощ да схванат, че и аз както всички останали съм персона. И ние като всички други хора се опитваме да живеем по най-хубавия метод, без да застрашаваме правата на другите. Моят професионален опит е още от времето, когато работех към министерството на образованието, към администрацията на президента Тръмп и следях за правата на трансджендър обществото ".

- Трудно ли ви беше да бъдете трансджендър персона и закостенял политик?

" Още от ранна възраст знаех, че съм друга и че в тези времена ще ми е доста мъчно да бъда намерено транссексуална персона и в същото време да се занимавам с това, за което бленувам - да вляза в политиката и да послужвам на обществото. Така че от рано се пробвам да пречупя преградите и да намеря място в този свят за мен и за хората като мен. Тази цел имаше своите провокации, тъй като в американската политика през днешния ден главната консервативна партия - републиканската - си е сложила за цел да върви против транссексуалните като мен. Тежко ни е. Стремя се да подобавам към хората с самообладание и схващане, тъй като за доста от тях аз съм първата трансджендър персона, с която те се срещат в действителния живот. Едно е обществото да ни гледа в медиите или по интернет, а напълно друго е да ни срещне лице в лице, да се опита да ни разбере и одобри както всички останали хора ".

- Как виждате бъдещето на Републиканската партия?

" Загрижена съм за посоката, по която пое Републиканската партия. Мисля, че към момента не е късно партията да се върне към своите основополагащи правила - да пази самостоятелните свободи на хората и правото им да живеят без принуждение и експанзия. Тези хрумвания са сърцевината на Републиканската партия, както и схващането, че държавното управление не би трябвало да се меси във всичко. Но в последните години сме очевидци по какъв начин партията преследва ЛГБТ общността и изключително транссексуалните. Светът като цяло върви към приемливост и схващане на разликите и в случай че републиканската партия не си вземе поука, има заплаха да изостане. Днес има и републиканци, които доста добре употребяват законодателството на щатско равнище. Те се придържат към правилата за минимално вмешателство на държавното управление в живота на обществото, виновна данъчна политика и отбрана на самостоятелните човешки права. Такива републиканци са да вземем за пример - Фил Скот - губернаторът на Вермонт, или губернаторите на Масачузетс и Мериленд - Чарли Бейкър и Гери Хоган. Това са хора, които стоят зад същинските правила на републиканската партия и пазят правата на всички, които желаят да живеят без принуждение и експанзия, също като мен ".

- Много хора в Съединените щати и по света споделят, че хората от ЛГБТ общността съставляват опасност за обичайните фамилни полезности. Защо е това и какъв е вашият коментар?

" Личният ми опит като герой за правата на личността ме научи, че множеството хора постоянно разсъждават по този начин, тъй като се водят от стандарти и предубеждения. Те в никакъв случай не са се срещали с човек от нашата общественост. Не приказват с нас, не приказват с мен, не приказват с никого, на който е лепнат този етикет. Вярвам, че в случай че се срещнем персонално, в случай че получат отговор на въпросите и терзанията си по отношение на ЛГБТ общността, болшинството от хората ще трансформират отношението си. Ние имаме същите желания като елементарните хора - да живеем умерено и несъмнено, да почитат правата ни, да ни оставят да дадем най-хубавото от себе си. Нима тези неща ни вършат разнообразни? Нима с нещо съм друга от вас? Иска ми се хората да осъзнаят това ".

В Съединените щати също е повишен и процентът на трансджендър хората, които са на изборни позиции. В момента те са към 40 и включват представители на главните политически партии в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР