Нашият министър-председател е опасен за управлението на страната. Призовавам министъра

...
Нашият министър-председател е опасен за управлението на страната. Призовавам министъра
Коментари Харесай

Костадинов: Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва да бъде освободен

" Нашият министър-председател е рисков за ръководството на страната. Призовавам министъра на вътрешните работи и основния секретар на Министерство на вътрешните работи тъй като с дейностите си и едноличното си решение Петков изправя България пред жестока външнополитическа рецесия. Опитват се да ни трансфорат в пушечно месо. Премиерът е опасност за националната сигурност и мигновено би трябвало да бъде освободен ".Това съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

По думите му " Възраждане " са поискали привикване на незабавен председателски съвет, на който да участват премиера Петков и министър Генчовска. " Дали дейностите на българското държавно управление са в резултат на суверенно взети решения или в резултат на решения на американското посолство, можем единствено да допускаме. Независимо от претекстовете, последствията са ужасни за България. Намираме се в безпрецендентна обстановка, в която страната ни не е изпадала от 1949 година, когато късаме връзките си със Съединени американски щати, обвинявайки ги в създаване на шпионска мрежа ", уточни той. И добави, че единствено вследствие от нападателните и вражески дейности от страна на България Русия ще скъса дипломатическите си връзки с нас.

Костадинов се усъмни в законността на връчената на Русия нота за изпъждане на 70 дипломати. " Генчовска не е била в страната, а заповедта, с която е дала правото на зам.-външния министър да я замества, не знаем дали е включвала пълномощия да връчва ноти ", сподели още той. И разкри, че " Възраждане " ще упорства за привикване на КСНС.

Междувременно митинг под мотото " България не желае война против Русия " събра пред храм-паметника " Александър Невски " в София недоволни от експулсирането на 70 съветски дипломати от България. Организатор на демонстрацията е " Русофили за възобновление на Отечеството ". Позицията им е, че дейностите на държавното управление са зловредни и предвиждат, че ще нанесат вреди на българските народ, стопанска система, туризъм.

Според тях доказателства за връзки на дипломатите със службите не са били показани. На митинга е и депутатът от " Възраждане " Цвета Галунова, която съобщи, че от партията желаят страната да поддържа естествени връзки с Русия, а експулсирането на дипломатите дефинира като стъпка към късането на дипломатически връзки сред двете страни. Протест против изгонването на съветски дипломати се организира в този час в Русе, съобщи Нова тв.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР