Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това

...
Нашият мандат ще бъде 4 години, абсолютно сигурно е, това
Коментари Харесай

Иван Тотев към Петков: Нямаше нужда да ми четете от интернет какво означава децентрализация

Нашият мандат ще бъде 4 години, безусловно несъмнено е, това съобщи министър-председателят Кирил Петков по време на петъчния парламентарен надзор в Народно събрание като коментар на изявление на депутата Иван Тотев от ГЕРБ.

Тотев му зададе въпрос по отношение на децентрализацията. " Какво от политиките, които са прокламирани и промотирани от вашите съдружни сътрудници и от вас в предизборните стратегии, ги виждаме в предлагането за бюджет и ще ги забележим във вашия интервал на ръководство на страната - дали ще бъде 2, 3 или 4 месеца... Колкото Господ ви даде ", съобщи депутатът от опозицията, представен от Dariknews.bg.

" Искам да ви уверя, че мандатът, който и сега нашата стратегия се създава, е за идващите 4 години. Надявам се това да е добра вест и за вас, откакто имахте по-негативни предвиждания. 4 години безусловно несъмнено ", увери го министър-председателят.

Относно децентрализацията Петков съобщи, че има три съществени форми - административна, политическа и финансова, като дефинира в детайлности всяка една от тях. " Идеята ни е транспарантни общини, без корупция ", добави той.

Иван Тотев от ГЕРБ го попита дали се майтапи. " Това, което ни разказахте, се учи в Публична администрация, първи учебен срок, нямаше потребност да ми четете извадки от интернет какво значи децентрализация, тъй като в случай че аз в този момент ви попитам какво е деконцентрация, ще се запънете. Това, което са ви написали да кажете, са го създали, с цел да ви изложат. Не може да ми четете лекция от първи учебен срок ", разяснява Тотев.

" Интересно дали в същата тази лекция сте учили по какъв начин да се понижава корупцията, по какъв начин да се усилва прозрачността ", отговори му министър председателят Петков.

Стигна се още веднъж до замяна на реплики. Според Иван Тотев от ГЕРБ, когато ръководещите нямат какво да кажат, приказват за корупция и по какъв начин да се оправим с нея.

" Чакайте малко, в този момент приказваме за вас, вие управлявате, да си приказваме за вашата корупция ", обърна се към премиера депутатът от опозицията.
Хамид Хамид от Движение за права и свободи се включи и предложи това да завърши, тъй като не е редно народен представител да разпитва министър председател. " Господин Тотев, в случай че в този момент министър председателят излезе и ви пита знаете ли какво е " королация ", вие ще отговорите ли? Знаете ли какво е ", сподели Хамид, а залата се разсмя.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев прикани залата за съвестност и да се съсредоточат към основни въпроси за парламентарен надзор, без обиди и подвиквания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР