Нашият единствен полезен ход е възобновяването на протестите от следващата

...
Нашият единствен полезен ход е възобновяването на протестите от следващата
Коментари Харесай

Пътните строители продължават с протестите следващата седмица

Нашият единствен потребен ход е възобновяването на митингите от идната седмица. Това съобщи за Българска национална телевизия Стефан Чайков, ръководител на УС на Браншова камара " Пътища ".

" Бих желал да се възползвам от опцията да моля към Министерски съвет, защото явно в Народно събрание постигането на консенсус по един толкоз жизненоважен въпрос е толкоз комплицирано, напълно в пълномощията на Министерски съвет е още в сряда да вземе решение за изплащането най-малко на първите 600 млн. и да заложи явен график по какъв начин да се разплатят останалите пари. Тук желая да стане ясно на всички. С подписването на съглашението ноември месец за преустановяване на настоящите контракти, страната изрично е признала осъществените действия за законни и такива, подлежащи на разплащане до 30 юни тази година. Така че всевъзможни разногласия, всевъзможни комисии и в, и отвън Народно събрание, те нямат никаква компетентност и са просто пози за отсрочване на заплащането на отговорностите ", сподели още Чайков.

В четвъртък ръководителят на УС на Браншова камара " Пътища " обаче съобщи, че митингът за сряда е анулиран, откакто е реализирано съгласие с премиера Кирил Петков, че всички дължими средства за поддръжка и поправки на пътищата ще бъдат изплатени до 30 юни.

По-рано от пресцентъра на кабинета оповестиха, че Кирил Петков е уверил управлението на Браншова камара " Пътища ", че останалите 50%, които се дължат на строителния отрасъл, ще бъдат платени след цялостна инспекция и мнения на експертни комисии. Министър-председателят бе безапелационен, че прави оценка напъните на строителите, само че с цел да извърши уговорките си към българските жители, би трябвало да има убеденост, че всички обществени средства се харчат по транспарантен и легален метод, оповестиха още от пресцентъра на кабинета.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР