Нашият читател Георги Жулев отправя интересно питане за цените на

...
Нашият читател Георги Жулев отправя интересно питане за цените на
Коментари Харесай

Пловдивчанин пита защо е занижена цената на ремонта на ул. ...

Нашият четец Георги Жулев насочва забавно запитване за цените на пътните планове, за които община Пловдив изтегли 40 млн. лв. заем.

Георги Жулев желае да получи информация от община Пловдив по какъв начин са избрани цените на обектите, за какво цената на ул. " Царевец " е занижена, по кое време ще бъде показан планът и по какъв начин това ще се отрази върху заема, контрактуван от фонд " ФЛаг " по Оперативна програма " Региони в напредък ".

" Марица " ще показа обстоен отговор на читателя. Сега ще посочим данните от решението на Общинския съвет, което дефинира обектите и средства от заема за тях.



Пътните обекти са четири. Подлез „ Moдъp-Цapeвeц” е на стойност 11,5 млн. лeвa и сега се строи. За пробива под водната палата се преглеждат предложения за социална пръчка и той коства 9 390 000 лeвa. Реконструкцията на ул. " Царевец " е на стойност 4,1 млн. лв. от подлеза до бул. " Свобода ". Парите ще стигнат за първия стадий до Пещерско шосе. Поръчката се приготвя сега.

Още 4,6 млн. лв. са планувани за реконструкцията на бул. " Хаджи Димитър ".

От същия заем ще се финансира закупуване на нова техника и поправки за общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове ". Общата сума е 10 млн. лв..

В община Пловдив също са обезпокоени, че при внезапното повишаване на строителните материали строителите мъчно ще се поберат в посочените средства.



А ето и писмото на Георги Жулев:

" Водени от засиления интерес на жители и от към този момент гласуваният заем в размер на 40 млн.лева,който община Пловдив изтегли и същият този, който пловдивчани ще заплащат години напред,съвсем предстоящо стоят доста въпроси и упования по какъв начин ще бъдат вложени или " усвоени " тези средства.

Както всички знаем,община Пловдив към този момент разгласи кои са плановете,които ще бъдат финансирани дружно с техните финансови параметри.
Наред с това желаеме да получим ясни и изчерпателни отговори по следните въпроси:

1.Защо цената за реорганизация на улица " Царевец " беше неколкократно намалявана от в началото оповестените 12 млн.лева надлежно на 7млн. и последно на 4 млн.лева?

2. Как директно ще се отрази това понижение на средствата по плана?

3.Вземайки поради неведнъж увеличените цени на строителството,как ще бъде отразено и за сметка на размера и качеството ли ще бъде?

4. Един доста забавен въпрос - Защо и по какъв начин двата плана - за ул. " Хаджи Димитър " и за ул. " Царевец " костват по 4 млн лв.,когато се има в поради очевидната разлика сред двете. " Царевец " с дължина и широчина в пъти по огромна от " Хаджи Димитър "?

5.Предвид и отчуждаванията по улица " Царевец ",то до каква степен стигнаха те?.

6.Беше оповестено че,улицата не просто ще бъде асфалтирана в настоящия си габарит, а реконструирана до удвояването й с велоалеи, осветяване и нови тротоарни пространства?

7.Ще бъде ли ремонтирана и удвоена до бул. " Свобода " както беше показано и ще има ли велоалея до там и автобусни спирки?

8. Кога ще показват представят образно и механически плана за улица " Царевец "?

Тези неща, показани от община Пловдив в плана и трансформирали ли са се, тъй като упованията са за цялостна и качествена реорганизация,а не за ремонт на парче в същия габарит,тъй като 4 млн са извънредно незадоволителни за всичко декларирано.

Всички тези въпроси са подбудени не от искания на пловдивчани, а от плана,който самата община Пловдив показа,когато искаше поддръжка за тегленето на заем.

Хората желаят да знаят има ли промени в проектите на общината,какви са те,кога считат да стартират ремонтите,защото всичко това са упования и директно свързани с метода и стандарта на живот на всички нас.

" Марица " твърди читателя, че ще потърси отговори на всички въпроси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР