Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и

...
Нашият бранш е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: В момента туризъв и ресторантьорство не съществуват

Нашият отрасъл е един от най-пострадалите. В момента ресторантьорство и туризъм не съществува в България и в Европа. Това е едно доста самоуверено политическо решение от господин премиера и едно много тъкмо решение, все пак, което чухме в последната седмица.
Така ръководителят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов разяснява пред Българска национална телевизия решението за понижаване на Данък добавена стойност с 9%. Планира се това да се случи от 1 юли тази година.

" Ако свалим ДДС-то за сектора, тогава ние желаеме в нашия отрасъл да се вдигнат оптималните осигурителни прагове на 800 лв.. Това ще даде и по-голяма сигурност на личния състав ", изясни още Алибегов.

Относно икономическите ограничения на страната за справяне с рецесията за ресторантьорството е било доста значимо да се махне един от текстовете за кандидатстване, а точно - неналичието на всевъзможни отговорности.

Алибегов бе безапелационен - браншът към момента не работи. В момента са отворили 35 до 40% от заведенията в София, за провинцията е 50 на 50. Клубната сцена към момента не е отворила, изясни ръководителят на Асоциацията на заведенията у нас.

Той изясни още, че не схваща за какво заведенията в комерсиалните центрове не могат да отворят външните си тераси и прикани да се вземе решение и по този проблем.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР