“Нашите задачи са съвсем други. На първо място трябва да

...
“Нашите задачи са съвсем други. На първо място трябва да
Коментари Харесай

Павел Колев: Първата ни задача е Левски да го има

“Нашите задания са напълно други. На първо място би трябвало да го има Левски като футболен клуб, по-късно ще мислим за конкуренция. На мен ми се желае този миг да пристигна колкото се може по-бързо, само че има справедливи условия, които няма по какъв начин да прескочим ”, съобщи изпълнителният шеф на Левски Павел Колев на въпрос по кое време “сините ” ще могат да се конкурират с отбора на Лудогорец, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес управлението, треньорският щаб и футболистите на отбора сервираха венци на паметника на Апостола на свободата Васил Левски, както към тях се причислиха треньорът на баскетболния клуб Тити Папазов и част от неговите ученици. “Това е една колкото значима, толкоз и тъжна дата в историята на България. За футболен клуб Левски това е една по-специална дата, по простата причина, че означаваме нашия патрон. Аз в такива моменти постоянно се сещам освен за ориста на Васил Левски за всичко, което той е направил за България, а и за ориста на неговия брат и нормално в тоя ден си прелиствам това, което се е случило с него, тъй като това съгласно мен е много показателно за метод, по който ние българите разсъждаваме. Не мисля, че нещата са се трансформирали доста от този момент и е добре да си припомняме и тия моменти, тъй като е хубаво да си даваме сметка, както за позитивните ни страни, по този начин и за минусите и да работим върху тяхното премахване ”, сподели Колев пред медиите.

Новият шеф на клуба разкри, че обстановката към клуба се успокоила след бурните последни седмици. “Аз се надявам да се успокоят и спортно-технически. Ясно е, че имаме проблеми. Що се отнася до това, за което аз давам отговор – да, нещата са по-добре. Няма забавени заплати, футболистите са получили всичко, което би трябвало да получат, и работим по изчистването на отговорностите и преструктурирането на Левски предвид на това от новия сезон да проработи една администрация с цялостен потенциал, тъй че да подкрепи напълно освен първия тим, а и Академията ”.

Колев разкри, че напълно скоро клубът ще стигне до сделка с тримата футболисти, с които желае да се раздели – Фелипе Нашименто, Мартин Полачек и Божидар Митрев. “Очаквам през днешния ден да приключим диалозите с един румънски клуб, където Нашименто ще играе до края на сезона чартърен. С Божидар Митрев си стиснахме ръцете през днешния ден, разделихме се по взаимно единодушие. В никакъв случай не ни е извивал ръцете, дори поради контракта, който Божката имаше, диалозите бяха правилни, аз още първия ден, в който се върнах от Кипър, се срещнах с него, ние се познаваме от дълги години. Не е имало никакво извиване на ръце, в противен случай, аз би трябвало да му благодаря, че беше правилен към Левски, макар събитията, при които се наложи да водим този диалог, на мен ми се искаше, а евентуално и на него, да бъдат доста по-различни. За страдание не са. Истината е, че Митрев направи жест към Левски. И от тримата футболисти имаше извънредно правилно държание. С Полачек до края седмицата всичко ще завърши, когато има нещо публично, ще разберете ”.

“Възможно е да притеглим нови играчи до края на трансферния прозорец, само че още не мога да кажа нищо по-конкретно, тъй като водим диалози, много е комплицирана обстановката от позиция на това, че множеството трансферни пазари затвориха. Левски не е податлив сега чисто стратегически да влага доста средства във футболист, който не е изследван деликатно от всичките му страни, освен спортно-техническите. Това е нещо, което е правено през годините тук и резултата го виждаме. Затова ще създадем трансфер, единствено в случай че сме безусловно сигурни, че футболистът ще ни помогне ”, добави босът на “сините ”.

Той увери, че клубът ще почисти нужните отговорности до края на месеца, когато е срокът от УЕФА за приемане на лиценз. “Разбира се, аз се надявам да стане дори преди 28 февруари, макар че действително ние имаме време и при започване на март. Водил съм към този момент диалози в тази посока. Не е толкоз прецизна датата, по-скоро е значимо ние да покажем благосклонност и заплащания. Това, което мога да ви кажа сигурно, че до този миг към този момент сме изчистили безусловно всички отговорности, остана единствено да се оправим с най-голямото, което влиза в лиценза и мониторинга на УЕФА ”.

Колев удостовери, че е водил договаряния с някогашния футболист на ЦСКА Станислав Манолев, само че българският национал е предпочел офертата на Лудогорец. “Със Станислав Манолев се познаваме доста добре. Работил съм с него в националния тим дълги години. Истината е, че говорихме това не е загадка, самият той го призна и ние не сме го криели. Как хронологично е протекло всичко сред него и всички останали претенденти, не мога да кажа. Аз с него се бях схванал какви са изискванията на Левски, той изрази незадоволство от някои от тях, аз бях безапелационен, че няма да ги променим, по редица аргументи, основно тъй като концепцията е Левски да работи в вероятност няколко години напред, а не всичко, което взимаме да е на пожар и кръпка. Очевидно Лудогорец са му предложили по-добри условия, това не е някаква драма. Така или другояче, ние резервираме положителни връзки ”.

Директорът на Левски призна, че за момента “сините ” няма по какъв начин да се конкурират с Лудогорец. “Нашите задания са напълно други. На първо място би трябвало да го има Левски като футболен клуб, по-късно ще мислим за конкуренция. На мен ми се желае този миг да пристигна колкото се може по-бързо, само че има справедливи условия, които няма по какъв начин да прескочим. Ако желаеме да полетим, преди да сме се научили да вървим, няма по какъв начин да стане ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР