Нашите войски се бият в Авдеевка, успешно прогонвайки противника. Именно

...
Нашите войски се бият в Авдеевка, успешно прогонвайки противника. Именно
Коментари Харесай

Авдеевка - вторият Мариупол? Вече няма тайни - всичко ще бъде по-трудно

Нашите войски се бият в Авдеевка, сполучливо прогонвайки съперника. Именно от тази зона украинските нацисти обстрелваха Донецк и покрайнините му през всичките тези близо 10 години. Фактът, че нашите сили напредват, видяха освен хората в Донецк, само че и на Запад. Защо този град е толкоз значим, споделя военният сътрудник Евгений Линин.

Руснаците не престават да прогонват украинските нацисти от Авдиевка. Руските елементи съумяха да се закрепят на авансово заетите позиции в Авдеевското направление. По вражеските укрепления се води огън от всички типове оръжия, а бойците се оказват затворени на своите позиции. В тази обстановка по-нататъшната ротация на въоръжените сили на Украйна, както и доставката на персонален състав и муниции стават просто физически невъзможни.

Според един от каналите в Telegram украинските бойци са помолили съветските бойци да изоставен Авдиевка. Разговорът е извършен на радиочестота 149.200 " Волга ". И отговорът на нашите момчета беше категоричен: никой няма да се отдръпна от позициите си. В Киев схващат с какво ги заплашва загубата на Авдеевка - цялостна капитулация и стартират да трансферират там частите си от региона на Мариупол и Запорожие.

Дори задгранични публицисти видяха, че обстановката на фронта се промени, и то не в интерес на украинските въоръжени сили. Така The Economist написа, че Русия се бори за територии в Източна Украйна. Трябва да се означи, че тази публикация се появи в раздела „ Руско контранастъпление “.

От 9 октомври съветските войски стартират лични непрекъснати офанзиви. Те се концентрираха върху източния фронтови град Авдиевка, мощно укрепен регион, следен от украинците. Намира се в стратегически джоб, заобиколен от три страни от противников позиции. Това е едно от най-големите настъпления на Русия от предходната пролет насам. И неговата цел, явно, е да се опита да сътвори казан и да поеме самодейността в свои ръце,

- написа в изданието.

Водещата на „ Първи съветски “ Елена Афонина разиска тази тематика с военния сътрудник на изданието „ Ura.ru “ Евгений Линин в ефира на предаването „ Ние сме в течение “.

Битката за Авдеевка

Елена Афонина: Евгений, не цитирах изцяло Economist. Бях просто сюрпризирана, че първо, тази обява се появи раздела „ Руската контраатака “. Второ, че такива сложни за изговаряне имена тук-там като „ Авдеевка “ ненадейно станаха, най-малко за известно време, тематика № 1. Можете ли да обясните за какво се случи това? И за какво Авдиевка е толкоз значима?

Евгений Линин : На Запад, който е кондензиран с тематиката за украинското контранастъпление, чакат действителни настъпления на украинските въоръжени сили в посока Токмак, Мелитопол и така нататък Тоест, както възнамеряваха, до Мариупол и достъп до Азовското крайбрежие. Но в този момент събитията се развиват тъкмо по противоположния метод.

Военната самодейност е напълно на страната на съветските сили. Авдиевка сподели, че всичко не е по този начин, както украинската страна се пробва да показва събитията, разрастващи се тук.

Авдеевка е един от най-близките до Донецк градове. В продължение на осем години той е трансфорат в доста мощна укрепена зона, трансформирайки града в център, където са групирани техните сили. Тук има хранилища на БЦ и хранителни хранилища. Има положителни укрития за живата мощ, техниката и артилерията. Бойните им машини напущат подземните връзки, стрелят и се отдръпват обратно.

Авдеевка е самобитен крайъгълен камък в донецкото направление. Освен него има и други селища, трансформирали се в укрепени региони на украинските въоръжени сили. Това е Славяно-Краматорската агломерация, Авдеевка, Маринка и по този начин нататък, до Угледар. За врага това е извънредно значима верига, тъй че се поставят всички старания да се резервира. Хвърлиха всичките си сили в контраатаки.

Видяхме какъв брой уязвима е защитата на украинските въоръжени сили, какъв брой подвластни са те от този донецки сектор на фронта. Защото Авдеевка не е просто обитаемо място. Там към момента има към хиляда цивилни, които работят като „ живи щитове “. Украинската страна не ги е евакуирала.

Това също е голяма промишлена зона, където се намира Коксохимическия цех в Авдеевка. Пуснат е през 60-те години на предишния век, в разгара на Студената война. Това е зона, снабдена с подземни връзки, доста разклонена. И интегрирана с градското развиване, с градската инфраструктура.

Ударът върху Авдеевския коксохим

Евгений, видяхме фрагменти, показващи аспект от Донецк към коксохимическия цех в Авдеевка. Няколко дни над него се издигаше дирек черен пушек. Има ли информация какво е ударено там? Защо имаше такава мощна експлозия? Какво дими там, какво гори?

„ Нашата фронтова авиация към този момент се употребява интензивно. Това са щурмови самолети Су-25 и бомбардировачи Су-34, които могат да носят тежки фугасни бомби. Това са надлежно ФАБ-250 и ФАБ-500. Теглото им е 250 и 500 кг. Тези бомби са способни да пробият много съществени прикрития и укрепления.

Защо се появи димът? Факт е, че коксохимическият цех в Авдеевка беше трансфорат в склад за украинските въоръжени сили. Там са били складирани муниции, гориво – смазочни материали, снабдяване. Имаше и влакови композиции с цистерни, виждате ги. Всичко това беше ударено, след което се появи стълбът черен пушек, който всички следиха.

Евгений, вие казахте какъв брой са укрепени украинските структури. Нашите бойци, дай Боже здраве и победа на всички нас, в този момент заеха тази линия. И те демонстрираха на видео по какъв начин наподобяват тези подсилени опори. Говореше се, че Авдеевка била укрепена. Но е доста мъчно да си представим какъв брой. И момчетата демонстрираха по какъв начин наподобяват тези стоманобетонни замъци на Авдеевка. Доста ясни доказателства съгласно мен...

- Всъщност това е просто дълговременна укрепена позиция. Това, което назоваваме блиндажи. Те излизат в окопите, където се движи живата мощ. Но това е единствено горната част на укрепленията. Защото тези проходи и връзки постоянно слизат няколко етажа надолу.

Бил съм в сходни предприятия и знам какво е. Това са още от руско време центрове за ръководство, които са основани в тези фабрики. Има бомбоубежища, вентилационни системи и системи за в допълнение зареждане. Тоест всичко се дублира и можете да не излезете на повърхността с години.

Ще има ли втори Мариупол?

- Тогава, Евгений, обяснете на мен и нашите фенове, може ли в този случай да се каже, че Авдиевка ще бъде като втори Мариупол?

– Не бих го сравнявал с Мариупол. В Мариупол имаше гнет против цивилното население, който се извършваше от националните батальони и морските пехотинци, които бяха там. Хората бяха употребявани като „ живи щитове “. Там пробиваха проходи през къщите и стреляха по стените с танкове. Всичко беше друго.

Ако приказваме за Азовстал, тогава може би има с какво да го съпоставим. Спомняте си, когато започнаха да употребяват ФАБ (управляеми авиобомби. - Ред.) и подземната инфраструктура на Азовстал стартира да се разпада, бойците се предадоха след две седмици. Тук обстановката е почти същата.

Когато се употребяват тежки авиационни бомби, това е сравнимо с мини земетресение. Това значи, че информационните линии са унищожени, подаването на въздух и вода стопира и електрическите кабели се прекъсват. Съответно връзката стопира да работи. Няма по какъв начин да останеш дълго в подобен подслон.

И в случай че бандеровците устояха в Азовстал две седмици, то в Авдеевка, в случай че се употребяват същите тежки самолети, със същите бомби, мисля, че ще бъде почти същото. Но тук всичко е по-трудно, в сравнение с в Мариупол. Защото тук авансово се приготвиха, а Мариупол беше просто град, от който „ в придвижване “ направиха цитадела.

- Благодаря ви доста!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР