Нашите военни операции ще продължат, ще се развиват и ние

...
Нашите военни операции ще продължат, ще се развиват и ние
Коментари Харесай

Йеменските хуси обещават изненади за враговете в Червено море

" Нашите военни интервенции ще продължат, ще се развиват и ние имаме изненади, каквито нашите врагове въобще не подозират ", съобщи Ал Хуси.

От средата на ноември насам бойците на придвижването на йеменските бунтовници от племето хуси от време на време изпращат дронове и изстрелват ракети против интернационалните търговски кораби, като настояват, че техните дейности са в взаимност с палестинците в линията Газа против военните дейности на Израел в анклава, написа Българска телеграфна агенция.

Нападенията им в Червено море всяха безпорядък в интернационалното комерсиално мореплаване и принудиха фирмите да пренасочват своите плавателни съдове по заобиколни направления около южното крайбрежие на Африка, по които разноските се усилват.

Поведението на хусите породи опасения, че спорът сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас " може да се разрасне и да дестабилизира Близкия изток като цяло, отбелязва Ройтерс.

Съединени американски щати и Англия започнаха предишния месец да обстрелват обекти на хусите в Йемен в отговор на нападенията на бунтовниците по кораби в Червено море.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР