Нашите въглищни тецове са осъдени отдавна. Първо със самото създаване

...
Нашите въглищни тецове са осъдени отдавна. Първо със самото създаване
Коментари Харесай

Експерт: България не може да се откаже от ТЕЦ-овете

Нашите въглищни тецове са наказани от дълго време. Първо със самото основаване на търговията с излъчвания, след това с приемането на Парижкото съглашение и с приемането на Зелената договорка. Това сподели Боян Рашев, специалист в ръководството на околната среда и ресурсите, в ефира на NOVA NEWS.

По негови думи зелената договорка е химера, която няма по какъв начин да се случи. От една страна имаме бързо понижаване на излъчванията, от друга – войната в Украйна, уточни той. " Газът замести въглищата, това не се случи в България и по тази причина ние сме най-стабилни откъм електроенергийна система “, съобщи Рашев.

Той беше безапелационен, че страната ни не може да се лишим от тецовете.

Поемане ангажимент за 40% е неосъществим и е " връх на климатичния лобизъм “, счита специалистът. България би трябвало да употребява въглищата, тъй като друго нямаме и тъй като не можем да ги сменяем, посочи той.

Рашев е на мнение, че енергийната политика на Европа разделя обществото и добави, че " тя се трансформира в класова битка “.

" Не може да не вземаш поради особеностите на една страна. Това, което разполага Европа е въглища “, уточни Рашев.

Експертът счита, че България не е задоволително мощна по време на договаряния с Брюксел за енергийните въпроси. Политиците не пазят националните ползи, бе безапелационен той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР