Нашите стратегически противници имат за цел разпадане на нашата страна.

...
Нашите стратегически противници имат за цел разпадане на нашата страна.
Коментари Харесай

Путин: След разпадането на СССР се оказа, че цивилизованият свят не ни иска

" Нашите стратегически съперници имат за цел раздробяване на нашата страна. Тази цел не се е променяла през вековете.А ние от наша страна постоянно сме имали различен метод, постоянно сме желали да бъдем част от този така наречен цивилизован свят. Но след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се оказа, че цивилизованият свят не ни желае. Аз персонално се пробвах да сближа Русия и Запада ", съобщи президентът Владимир Путин на разширеното съвещание на колегията на съветското министерство на защитата.

И продължи: " В отговор на това Западът използваше терористи, с които сякаш се бореше, на територията на Кавказ. Нашите политически противници започнаха да промиват мозъци към нас и по-специално в Украйна.Ние в продължение на десетилетия опитвахме построим връзки с тях, давахме им какво ли не, само че без резултат. Противникът работеше надъхано и би трябвало да признаем дейно...

Нямаме защо да се укоряваме. Винаги сме считали украинския народ за приятелски народ. Все още мисля по този начин. Това, което се случва, е, несъмнено, наша покруса. Нашата обща покруса.Но това не е резултат от нашата политика ", сподели Путин и се съгласи предложенията Сергей Шойгу за съветската войска за поетапно увеличение на наборната възраст от 18 на 21 години и увеличение на възрастовата граница до 30 години.

" Опитът от специфичната военна интервенция сподели, че потреблението на безпилотни летателни апарати е станало съвсем навсякъде и подобен боеприпас би трябвало да има в бойните елементи.Безпилотните самолети би трябвало да бъдат свързани, интегрирани в единна разследваща мрежа. Имаме добър опит в създаването на неповторими подводни дронове. И знам, че промишлеността е в положение да сътвори необятна гама от въздушни и наземни дронове с най-хубавите и най-високи тактически и механически характерности, в това число детайли на изкуствен интелект ", уточни президентът.

И заяви: " Равнището на актуалните оръжия в стратегическите нуклеарни сили надвиши 91%. Продължава превъоръжаването на полковете на Стратегическите ракетни войски с хиперзвуковата бойна глава " Авангард ". В близко бъдеще междуконтиненталните балистични ракети " Сармат " за първи път ще бъдат сложени на бойно дежурство. "

" Ще продължим да поддържаме бойната подготвеност и да подобряваме качествата на нуклеарната триада. Това е главната гаранция за опазване на нашия суверенитет и териториална целокупност, стратегическия паритет и цялостния баланс на силите в света. "

Путин означи още, че военнослужещите би трябвало да разполагат с всичко на най-високо равнище. " Необходимо е да се оборудват войските с принадлежности за нощно виждане, висококачествени мерници, снайперски пушки от ново потомство ", сподели той.

 

" Всичко, от което се нуждае един войник, би трябвало да е съвременно, комфортно и надеждно. Предлагането би трябвало да се основава на действителните потребности. Ако някои ведомствени разпореждания са остарели, те би трябвало да бъдат изменени бързо ", добави Путин в миг, когато войната е покрай края на десетия си месец.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР