Нашите символи ни представляват пред света и трябва да научим

...
Нашите символи ни представляват пред света и трябва да научим
Коментари Харесай

Дарител за пилона на Рожен: Бях длъжен в чест на прекрасния български народ да внеса своята лепта

" Нашите знаци ни съставляват пред света и би трябвало да научим и идните генерации да ги почитат. Нашите дядовци и прадядовци за едно столетие водят пет войни. Нашето знаме нито един път не е паднало в плен. Бях задължен в тяхна чест, в чест на прелестния български народ, да внеса своята милостиня ". Това съобщи Васил Василев –дарителят на арматурата за създаване на пилона, където да се вее българския трибагреник на връх Рожен в ефира на NOVA News. 

Василев описа, че е благополучен дядо на 4 внучета. " Трябваше да дам следващия урок по родолюбие ", съобщи Васил Василев.

Братът на Василев е възстановил радикално черквата в родното им село Скрѐбатно, строена през 1837 година " Св. Параскева ". " Аз съм направил храм " Св. Димитър " в село Строево, където пребивавам. Възстановихме няколко джамии, дадохме арматура на джамията в Господинци. Това е българската духовна приемливост. Ние сме един народ ", сподели Василев.

Тази вечер е формалната гала по откриването на 11-метровият стълб с българското знаме на Роженските поляни. Издигането му обаче провокира съществено разделяне в обществото - унищожава ли екосистемата в Родопите или пилонът с най-високото знаме в Европейския съюз и е мотив за национална горделивост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР