Нашите съседи, а и много страни в Европа използват F-16

...
Нашите съседи, а и много страни в Европа използват F-16
Коментари Харесай

Много европейски страни ползват F-16 и не може да се говори за лобизъм, смята Каракачанов


Нашите съседи, а и доста страни в Европа употребяват F-16 и не може да се приказва за лобизъм. Tова сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в изявление за предаването " Годината " по " Дарик " радио. " Какво утвърждавам аз няма значение, значимото е какво ще утвърди Народно събрание ", сподели Каракачанов в отговор на въпрос, дали утвърждава договорката за F-16. " Нашите съседи, а и доста страни в Европа употребяват този вид аероплан и не може да се приказва за лобизъм. Българската авиация заслужава положителни самолети ", сподели той и уточни, че към момента няма дефинитивно решение за F-16. " Последната дума е на Министерски съвет и ратификация от страна на Народното събрание. Но първо Народното събрание би трябвало да гласоподава мандат на държавното управление за водене на договаряния ", посочи вицепремиерът. " Кауза " е думата на Каракачанов за 2018 и 2019 година, а неподкрепянето на Глобалния пакт за миграцията и отхвърлянето на Истанбулската спогодба са събитията на годината " Нашите съседи, а и доста страни в Европа употребяват F-16 и не може да се приказва за лобизъм. ", съобщи изрично вицепремиерът и министър на защитата на България - Красимир Каракачанов - в изявление за предаването " Годината " по " Дарик " радио, оповестява " Фокус ".
" Какво утвърждавам аз няма значение, значимото е какво ще утвърди Народно събрание. ", сподели Каракачанов в отговор на въпрос, дали утвърждава договорката за F-16. " Нашите съседи, а и доста страни в Европа употребяват този вид аероплан и не може да се приказва за лобизъм. ", продължи той, като акцентира, че към момента няма дефинитивно решение за F-16. А също така, последната дума е на Министерски съвет и ратификация, от страна на Народното събрание.
Но на първо място, Народното събрание би трябвало да гласоподава мандат на държавното управление за водене на договаряния. ", добави Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР