Нашите политици не разбират, че сегашното управление е управление в

...
Нашите политици не разбират, че сегашното управление е управление в
Коментари Харесай

Буруджиева за Вътев: Не е добре огъване като захаросан бонбон, да говори едно пред бизнеса, след това друго

„ Нашите политици не схващат, че настоящето ръководство е ръководство в спешни обстановки. Не може да се употребяват такива думи. Няма такава директна връзка (между стабилността на държавното управление и протестите), ние си я сътворяваме въз основата на нашите мемоари ”. Това съобщи политологът Татяна Буруджиева в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

Повод за думите ѝ е изявлението на премиера Денков, който назова зърнопроизводителите „ терористи ” и опцията техните митинги да се отразят на стабилността на кабинета.

„ ГЕРБ не желаят да смъкват държавното управление и да разрушат „ Сглобката ”, те ще търсят всяка неточност и всеки проблем на всеки обособен министър, ще го натоварват с мнението, че гилдията не може да го търпи и при ротацията на министър председателите ГЕРБ ще се опитат да сменят и част от министрите “, предвижда тя.

За претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев и шанса му да завоюва кметското място в София тя сподели, че неговата акция е почнала отпреди 4 месеца.

„ Той е втвърдил каквото е могъл да втвърди, огромният му проблем е, че няма външна страна, която да притегли. В София ще имаме балотаж на изборите, въпросът е кой ще влезе на втори тур. Ефективният ход в една акция е да вземеш оптималното, което обстановката ти дава. Когато имаш съществени кандидатури, не може да очакваш нещо да разместиш в последния миг ”, сподели Буруджиева.

Тя посочи кандидатурата на Вили Лилков, който е доста повече в пространството на Демократична България, в сравнение с в ГЕРБ.

„ Очакването да бъде номиниран този мощен, доста различим човек, който да завоюва вота за София, демонстрира уязвимост. Който и да повдигнат от ГЕРБ, той има възможностите за балотаж въз основата на електоралните настройки ”, изясни тя.

Буруджиева посочи единогласие в Българска социалистическа партия към кандидатурата на Ваня Григорова. „ Тя е другият претендент. Тя приказва по друг метод, тя е с друг профил, с друго говорене, с разнообразни полезности, което дава доста шансове в една акция ”, изясни политологът за възможностите на Григорова.

До Нова година политиците ще се занимават с бюджета и измененията в Конституцията, сподели тя и изясни, че огромният проблем ще бъде краят на февруари и началото на март. „ Очертава се една картина, която работи за ГЕРБ. Те самите сложиха фокуса във София ”, сподели Буруджиева.

Относно държанието на земеделския министър Кирил Вътев, тя сподели че е неприемливо един министър да приказва едно пред отрасловия бизнес и по-късно друго.

„ Това прегъване като захаросан бонбон по никакъв начин не е добре. Проблемите стартират да се концентрират там, където е слаб министъра ”, сподели тя.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР