Нашите политики сме ги заявили вече - ценовата криза, еврозоната,

...
Нашите политики сме ги заявили вече - ценовата криза, еврозоната,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Няма сектор, в който след управлението на ПП да няма криза

" Нашите политики сме ги декларирали към този момент - ценовата рецесия, еврозоната, Шенген, осъществяване на ефикасна събедна промяна, обучение и опазване на здравето. Провеждане на ефикасна, същинска, действителна правосъдна промяна. Категоричен наш приоритет остава образованието и опазването на здравето ". Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева по NOVA NEWS.
 
Тя посочи, че всеки, който е склонен да стартира диалози по тези тематики и съответно, по какъв начин България може да напредне в тази тенденция, то тогава от ГЕРБ-СДС  биха могли да водят диалози с партиите, които имат такава евроатлантическа ориентировка.
 
Не е работа на Политическа партия да се занимават с пенсионирането на Бойко Борисов. След като ние сме първа политическа мощ, всички апели за пенсиониране са несъстоятелни. Кирил Петков е най-младият пенсиониран министър председател, акцентира някогашният обществен министър. " Разбира се, не е правилно, че са повишили пенсиите. 107% бяха увеличени при нас, а при Кирил Петков -15%. Политическа партия си присвояват нараствания, направени и при служебния кабинет ", добави тя.
 
" Всичко желаеме да променим - няма бранш, в който да няма рецесия. Вижте, какво се случва в енергетиката, какво се случва с финансите, до каква степен докарахме ситуацията с ръководството на европейските средства и стратегии, Планът за възобновяване и резистентност продължава да е на " трупчета ", в земеделието също имаме проблеми, в опазването на здравето. Навсякъде има доста проблеми и наследени рецесии ", добави Сачева.
 
Тя  уточни още, че когато се приказва за инфлация, преди всичко, вниманието би трябвало да се концентрира върху преодоляването на цените на енергоносителите. От ГЕРБ-СДС  са предложили фонд " Енергийна сигурност " да се преструктурира по този начин, че от него да могат да се употребяват средства и за обезщетения за газ, като поддръжката за тези обезщетения, да бъде диференцирана по този начин, че  да може да се насочва там, където има най-голяма потребност.
 
" Ние доста от дълго време приказваме за това, че би трябвало да бъде разгласен интернационален конкурентен търг, тъй че, да може да се подсигуряват диверсификацията на доставки от " Газпром ", тъй като " Газпром " не е благонадежден източник ", разяснява Сачева.
 
Относно помощите за отопление претендентът за депутат от ГЕРБ-СДС съобщи: " Още по време на актуализацията на бюджета, точно по наше предложение, бяха признати спомагателни 50 млн. лева, които да бъдат отпуснати за помощи за отопление. Миналата година имаше око 260 000 души, които получаваха тази помощ. Смятаме, че тази година, хората, които ще имат потребност от сходна отплата, няма да бъдат по-малко от 350 000, а допустимо е техният брой да доближи до 400 000. За тази година, помощта е увеличена със 100лв. Според нас е допустимо да бъде увеличена с още 50 лева ".
 
Относно минималната работа заплата, Сачева изясни, че в границите на  следващите четири години, тя би могла да доближи до 1200 лева, междинната работна заплата до 2 800 лева, а междинната пенсия до 1000 лева
 
" Ние изрично не предвиждаме повишение на налозите, само че би трябвало  да се работи в повишавана на приходите. Следващата седмица ще представим програмата и екипите. Номер 24 ще бъде изборът за всички, които желаят България да излезе от рецесията и да продържи напред, сподели Деница Сачева.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР