Нашите партньори са всички тези, с изключение на ГЕРБ, ДПС

...
Нашите партньори са всички тези, с изключение на ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Филип Попов: Няма как да влезем в преговори с тези, които са символ на корупцията в България

„ Нашите сътрудници са всички тези, като се изключи ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “, тъй като те са едно цяло. Като образец мога да дам от последния парламент, където “Възраждане “ в 80% от случаите гласоподаваха дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те гласоподаваха за изтребителите F-16, за които ние бяха срещу, тъй като във време на рецесия, тези пари са нужни на всяко едно домакинство, а не просто пари хвърлени напразно. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия и народен представител от 47-ото Народно събрание Филип Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По отношение на „ Продължаваме промяната “ социалистът разяснява: „ Те бяха наши съдружни сътрудници, само че на процедура преписаха нашата стратегия. Всички тези обществени политики, тези обществени разноски на стойност 23 милиарда лв., се случиха поради Българска социалистическа партия “, уточни той и даде за образец увеличението на пенсиите, безплатните детски градини, енергийните помощи, въвеждане на разбиране за енергийно небогати, както и 400 млн. лв. за развиване на селските райони.

Филип Попов удостовери безапелационната позиция на левицата срещу изнасянето на оръжия за Украйна, защото това би въвлякло България във война. Друга ясна позиция на Българска социалистическа партия е във връзка с договарянията с “Газпром “ за доставка на газ. „ Трябва да се договаря, тъй като това е в полза на България и в полза на всеки един български жител и на българския бизнес. Ролята на Българска социалистическа партия е да бъде коректив на “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “ с оглед отбрана ползите на България “, изясни социалистът.

Като допирна точка с Политическа партия и Демократична България Филип Попов уточни битката против модела на ръководство, който в този момент беше върнат при служебния кабинет още веднъж като първа политическа мощ, дружно с Движение за права и свободи и „ Възраждане “. „ Този модел на ръководство беше вкаран в ъгъла и стартира неговото разграждане, само че явно съпротивителните му сили не бяха задоволително отслабвани и той съумя да смъкна това държавно управление “, съобщи той.
Попов дефинира ГЕРБ като знак на този модел на ръководство. „ Те са знак на това грабителско отношение към всеки един български жител в последните десетилетия. Няма по какъв начин да влезем в договаряния с тези, които са знак на корупцията в България, тъй че това е нашата безапелационна и ясна позиция “, уточни той и продължи: „ След като ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “ смъкнаха този кабинет, откакто той не беше задоволително добър за тях, дано в този момент те сформират държавно управление и да поемат своята отговорност “, безапелационен е социалистът.

Филип Попов разяснява апелите на Борисов, че в сегашната рецесия би трябвало да се обединим, само че социалистът попита: „ Преди 2-3 месеца нямаше ли международна и европейска рецесия, нямаше ли война в Украйна? Сега са се сетили, че би трябвало да има национално единодушие и обединяване “, съобщи възмутено той.

„ В годините показахме, че Българска социалистическа партия е градивна и диалогична “, безапелационен е Попов и добави: „ Можем да беседваме с останалите политически сили - тези, които са на смяната. Можем да реализираме единодушие по съществени политики, по това България да бъде изведена от блатото на корупцията. Доказали сме, че имаме държавнически метод, за разлика от останалите “, сподели още той.

На финала Филип Попов разяснява аргументите за изборните резултати на левицата: „ Един от факторите е, че не акцентирахме задоволително върху приноса на Българска социалистическа партия в държавно управление. Разбира се, машинното гласоподаване, както и фактът, че този длъжностен кабинет на Радев тотално се провали в главната си цел - провеждането на почтени избори. “ По думите на социалиста отговорността я поема целият Национален съвет, само че фиксацията в отговорността на Корнелия Нинова е нездравословна. „ Вътрешната съпротива ѝ преписват всевъзможни грехове, само че без персоналното присъединяване на Корнелия Нинова, нито една от тези политики нямаше да се случи в предходния кабинет “, заключи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР