Нашите най-близки партньори в ЕС продължават да изказват загриженост по

...
Нашите най-близки партньори в ЕС продължават да изказват загриженост по
Коментари Харесай

Христо Иванов: Самоцелно няма да налагаме текстове от Конституцията

Нашите най-близки сътрудници в Европейски Съюз не престават да изричат угриженост във връзка с върховенството на правото у нас. България е страната с най-вече наказания по " Магнитски ", разгласи Христо Иванов от ПП-ДБ, който от името на създателите на измененията в конституцията, показа плана за промени в Конституцията.

 

Той е подписан от 166 народни представители. 

" Докато не приключим построяването на българското правораздаване като институционална рамка с високо доверие, не можем да  приключим базовото построяването на политическата система ", изясни той.   

 

" В основата на правораздаването стои самостоятелния неутрален съд и с цел да имаме подобен би трябвало да утвърдим гаранции, без значение кой е, че законът ще бъде прибавен по един и същи метод само от позиция на обстоятелствата и правото ", добави той. И изясни, че това, което ще вършат през днешния ден, е извънредно значимо. Той добави, че задачата е фундаментална.

 

" Няма война против прокурорите и прокуратурата, а угриженост ", сподели Иванов.   

 

После обърна внимание, че последните две години сложили още един въпрос - за служебното държавно управление. 

 

Тези текстове на конституцията са покана за спор, сподели Иванов и благодари на Радомир Чолаков за извършените полемики.

 

После изясни, че няма текстове, които самоцелно ще бъдат налагани. Всички рецензии щели да бъдат чути. Реформата стартира с измененията в текстовете на конституцията, само че тя не завърша с тях, акцентира той.   

 

" С задачите не можем да създадем компромис, само че за текстовете със примирение ще слушаме ", сподели още Христо Иванов. Направило му положително усещане, че по някои от текстовете Съюза на съдиите и Асоциацията на  прокуратурата имали общи мнения.     

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР