Нашите героични воини пръснаха балона на ДАЕШ и благодарение на

...
Нашите героични воини пръснаха балона на ДАЕШ и благодарение на
Коментари Харесай

Ердоган: Не можем да преглътнем условията на САЩ за Сирия

„ Нашите героични воини пръснаха балона на ДАЕШ и с помощта на тях Сирия бързо влезе в процеса на спасението си от тази пакост. Но посланието на Болтън от Израел е недопустимо за нас, ние не можем да преглътнем това “, съобщи президентът Реджеп Ердоган, представен от турските медии.

В словото си пред постоянното съвещание на парламентарната си група той остро осъди съветника по националната сигурност в Белия дом Джон Болтън, който нощес дойде в Анкара и през днешния ден договаря при закрити за публицистите порти с представители на турските управляващи.

„ Изявленията му за това, че Турция се бори против кюрдите в Сирия, са подла, низка, безчестна и мръсна клюка. Ние не можем да се съгласим с неговите изказвания, изразени по време на визитата му в Израел. Тези, които популяризират клеветата, се пробват да играят на сензитивната струна на настройките в международната общност, само че Анкара няма да остане безучастна и ще отговори на това “, акцентира турският водач.

Той уточни, че задачата на Турция в Сирия е битката с терористите и ще предприеме всички нужни стъпки, с цел да се оправи с тях. Ердоган още веднъж сподели, че в близко време ще стартират „ решителни дейности за неутрализацията на терористите на територията на Сирия “.

„ Ако на пътя на интервенцията ни се изпречат бойците от други терористични организации, то тяхното заличаване ще стане дълг за Анкара “, акцентира президентът.

Ердоган напомни, че точно турската войска е разгромила съпротивата на терористите от ДАЕШ /Ислямска държава/ в Сирия и ги е довела до края на тази незаконна организация.

Той засегна и митингите на „ жълтите жилетки “ във Франция и съобщи, че измежду тях има членове на кюрдската работническа партия ПКК.

„ Дали въобще някой там изследва и проверява този факт? Ние тук знаем. Утре същото ще се случи и в други страни “, пророкува Ердоган.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР