Нашите емоции са пряко свързани с хормоните в тялото. Едно

...
Нашите емоции са пряко свързани с хормоните в тялото. Едно
Коментари Харесай

Понижаване на хормона на стреса

Нашите страсти са директно свързани с хормоните в тялото. Едно от най-поразителните доказателства за това е кортизолът или по този начин нареченият хормон на напрежението. Доста деен хормон, който нормално се секретира всекидневно и подтиква интензивността. Най-голямо количество се създава заран, а вечер понижава.

В моменти на стрес или физическо натоварване той доближава пик на освобождение в тялото, извършва защитна функционалност, присъща на хората поради инстинкта им за оцеляване.

Със сигурност всеки е осведомен със положението на свръхвъзбуда, когато е доста мъчно да се концентрирате или да заспите. Това може да се дължи на преживения стрес, желанието за ястие или несъразмерното физическо натоварване. Всичко това е директно обвързвано с хормона. Сега си представете, че непрекъснато сте в такова положение, което може да бъде съпроводено от меланхолия. Това се случва, когато количеството кортизол се преобърне. Това може да бъде поправено и работата на хормона може да бъде ориентирана в интерес на тялото.
 С тези питиета бързо ще възстановявате хормоните си С тези питиета бързо ще възстановявате хормоните си
Учени са безапелационни, че множеството женски болести са свързани на първо място с хормонални нарушавания. Нивата на хормоните не би трябвало да...

В обикновено положение хормонът кортизол се създава в сходство с естествените биоритми и извършва значими функционалности:

- предизвиква разграждането на протеини, липиди, въглехидрати;

- намалява кръвното налягане;

- поддържа нервната система;

- поддържа естествени равнища на глюкоза в кръвта;
 Тези 5 билки ще ви оказват помощ да регулирате хормоните си Тези 5 билки ще ви оказват помощ да регулирате хормоните си
Дисбалансът в хормоналните равнища е проблем, който визира освен дамите. Някои постоянно срещани билки оферират решение на казуса. Те съ...

- изпълва тялото с сила и подтиква енергична активност;

- управлява водно-солевия баланс;

- облекчава възпалението;

- оказва помощ за предотвратяване от инфекции;

- активизира тялото да се пази в стресови обстановки.
 Хормоните, съхраняващи младостта Хормоните, съхраняващи младостта
Съхраняването на младостта е цел на всяка жена, за постигането на която отделя от времето и бюджета си за козметични процедури или есте...

Можете да понижите равнището на напрежението като въведете нови, здравословни привички в живота си.

Редовна физическа интензивност без преумора  е нужна. Можете да изберете всевъзможен тип спорт: тичане, битка, йога, аеробика, разходки на чист въздух. Разпределете активността вярно, не прекалявайте. Стимулирате тялото, получавате прилив на жизнеспособност, убеденост, увеличавате равнищата на серотонин и намалявате напрежението.

Медитация. Достатъчни са 10-15 минути дневно за разпределяне на тялото, поддържане с О2 и стабилизиране на сърдечната периодичност.

Добър сън и вярно хранене  Те постоянно ще бъдат ключът към здравето на тялото.

Смях и приятни страсти.  Угаждайте на себе си с дребни неща. Повече връзка с другари и близки. Можете да си вземете домакински любим. Слушайте обичаната си музика. Всичко това може доста да понижи равнището на стрес в организма и да подтиква производството на хормони на щастието.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР