Нашите данни рисуват картина на една много голяма надежда и

...
Нашите данни рисуват картина на една много голяма надежда и
Коментари Харесай

Лидия Йорданова: Кресчендото в политическото говорене отблъсква твърде много хората

Нашите данни рисуват картина на една доста огромна вяра и едно доста огромно очакване от хората за това да има успокоение, да има предвидимост, да има дълготрайна вероятност. Това сподели за аудиокаста на " Фокус "   " Това е България "   Лидия Йорданова, притежател и шеф на организация " Екзакта Рисърч Груп “,

" Това е ужасно значимо. Българите не желаят на 6 месеца да вървят на избори и след това да ги ръководят назначени служебно лица ", посочи тя.

В нашето огледало се вижда и понижена социална толерантност към политически взаимни отстъпки. Вижда се незаинтересованост, която е напряко плашеща и която е на път да се разшири. Всички рискове пред политическата система към този момент не са толкоз скрити, а са по-скоро забележими и елементарно различими, безапелационна бе Лидия Йорданова.

" Ето за какво сега е въпрос на политическа проницателност да бъдат направени правилните заключения и да се тръгне в вярната посока. Защото в случай че политиците черпят сили от конкуренцията между тях и се въодушевяват основно от спорове и кавги, това може да породи всеобща и безапелационна незаинтересованост измежду хората. Кресчендото в политическото говорене отблъсква прекалено много хората. Когато всекидневно се споделя " Еди-кой си смачка еди-кого си, тези прецакаха другите “ това прави доста неприятно усещане. Дано обаче точно това дебнене и това надцакване да са някакъв път, който би трябвало някак си да извървим, с цел да стигнем до нормализация на политическия живот у нас.

Дано това да е нужният компромис, който би трябвало да създадем. Но по този начин или другояче, сходно държание не би трябвало да става дълготраен жанр и фасон на политическо държание. Убеждението, че си видян и чут, когато крещиш, направиш скандал или се сбиеш пред парламентарната естрада е надълбоко неправилно ", сподели още тя.

" Хората желаят да им се споделя истината. Много мъчно си сътвориха самите българи критериите: кое е правилно и кое – не. Много мъчно. През дългите години на преход живяхме във време, в което нещата не всеки път се назоваха с същинските им имена, а хората постепенно създаваха сетива за истина, за разсъдък и мяра ", посочи Йорданова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР