Нашите членове от данъкоплатци ще се превърнат в посетители на

...
Нашите членове от данъкоплатци ще се превърнат в посетители на
Коментари Харесай

Експертът Рая Попова: От данъкоплатци ставаме посетители на бюрата по труда

Нашите членове от данъкоплатци ще се трансфорат в гости на бюрата по труда, сподели пред БНР Рая Попова, общоприет секретар на Българската ритейл асоциация. Организацията изпрати до ръководещите отворено писмо с оферти за нови ограничения за отбрана на търговията на дребно след новото затваряне на търговски обекти като противоепидемична мярка.
„ Искаме ограничения, които да защитят чиновниците, хората да са спокойни, че най-малко базовите им потребности – наеми, заеми за жилища, ток, вода, отопление, най-базовите потребности плюс възнаграждението, което би се дължало, да могат да са спокойни, тъй като това се отразява ужасно тежко и на душeвността на хората “, разясни Попова.

Рая Попова посочи, че упорстват за навременна финансова поддръжка. „ И Европейският съюз обезпечава такава. Не е като да се разчита единствено на българската страна да извади тези пари. “

„ В момента всички браншове страдат. Всеки има потребност от поддръжка и това основава спомагателен безпорядък “, добави тя.

Работи се на най-малък потенциал на чиновниците и сега и тук-там и един болен може да се окаже 50% от личния състав, уточни още Попова.

Българската ритейл асоциация чака нова вълна от банкрути. Първото затваряне напролет се отрази най-много на най-малките, на дребния бизнес, който няма запаси, означи Рая Попова. „ Те са тези, които първи не устоят. Средните и по-големите имаха към момента някакъв запас, потенциал, който в последна сметка и там се изчерпи. “

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР