Наши зрители сигнализираха за скандалния начин, по който се извършват

...
Наши зрители сигнализираха за скандалния начин, по който се извършват
Коментари Харесай

Скандален ремонт: Заради изхвърлен асфалт край пътя на Прохода на Републиката - ще има ли санкции и наказани?

Наши фенове алармираха за скандалния метод, по който се правят ремонтни действия в Прохода на Републиката. Възмутен водач пусна в обществените мрежи видеа по какъв начин служащи изрязват асфалт от пътното платно и вместо да го товарят и извозват, непосредствено го изхвърлят отвън защитните огради в деретата до пътя. От публикуваното видео се вижда, че машината, която фрезова остарелия асфалт, непосредствено го изсипва в дерето. По случая е сезирана и районната екоинспекция.

В позиция от АПИ обясниха, че при фрезоването на асфалта, придвижването на коли е било спряно напълно и чиновниците не изчакали плануваното транспортно средство, което събира фрезования материал. Решили, че събирането може да стане и в идващите дни и по този начин са завършили почналите действия в по-кратък период и възстановили придвижването. От пътната организация твърдят, че през тази седмица фрезования асфалт ще бъде извозен и депониран на съответното за задачата място.









След получения сигнал в РИОСВ-Велико Търново е осъществена инспекция дружно с представители на ОПУ и на фирмата-изпълнител на обекта.

" Това, което видяхме на място е, че има малко фрезован материал в страни от пътя, само че несъмнено няма някакво замърсяване и нещо, за което да се тормозят жителите. Количеството е малко. Там няма река, няма воден обект и няма канавки, които вероятно биха били задръстени от този материал и няма някаква заплаха ", увериха от екоинспекцията във Велико Търново.

Вижте повече в директното включване на Зорница Илиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР