Наши специалисти ще се запознаят с практиките на свои китайски

...
Наши специалисти ще се запознаят с практиките на свои китайски
Коментари Харесай

Специалисти от Първа МБАЛ се запознават с лечението с помощта на изкуствен интелект в Китай

Наши експерти ще се срещнат с практиките на свои китайски сътрудници на лекуване благодарение на изкуствен интелект. Това се чака да е едно от следствията от визитата на китайска делегация от провинция Цинхай в столичната университетска Първа многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Йоан Кръстител ”.

Член на делегацията, която е у нас по покана на Министерството на културата, е Фан Хайнинг – президент на Университетската болница на провинция Цинхай, оповестяват от Първа МБАЛ.

Фан Хайнинг насочи публична покана към шефа на столичната болница проф. Цветан Димитров да посети лечебното заведение в Китай, с цел да се запознае на място с въведените нововъведения и практики.

Двете страни разискаха и проект за продан на специализанти сред лечебните заведения, за шерване на познания и опит в разнообразни медицински области. Една от сферите, в които Университетската болница на провинция Цинхай има към този момент внедрени положителни практики, е лекуването посредством помощта на изкуствен интелект, като се ползват най-новите технологии и методики.

Специалистите от УПМБАЛ „ Св. Йоан Кръстител ” – София ще черпят опит от китайските си сътрудници и за развиване и внедряване на акупунктурни практики в лечебното заведение.

Срещата приключи с общо единодушие за продължение на диалозите и бъдещото съдействие сред двете лечебни заведения. Очаква се тези начинания да донесат обилни изгоди както за медицинските експерти от двете страни, по този начин и за пациентите, означават от болничното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР