Наши лекари в София обмислят крайни мерки срещу терора, който

...
Наши лекари в София обмислят крайни мерки срещу терора, който
Коментари Харесай

Лекари от Александровска болница обмислят гладна стачка

Наши лекари в София обмислят крайни ограничения против терора, който е упражнява върху тях шефът им.

Гладна стачка обмисля част от екипа на клиниката по анестезиология и интензивно лекуване на " Александровска " болница, съобщи NOVA. Въпреки че поради пандемията работата в клиниката е една от най-тежките сега, работещи там настояват, че от месеци са подложени на репресии от страна на началника й проф. Темелков.

За да притегли вниманието на управлението на болничното заведение и на обществото, част от екипа на клиниката възнамерява да разгласи гладна стачка. Те са безапелационни в убежденията си и в това, което възнамеряват да се случи, в случай че отношението към тях не се промени.

„ Нашата работа е обвързвана с лекуването на най-тежките пациенти в болничното заведение – тези в интензивно поделение и тези, които са влошени в оптималната степен от Коронавирус инфекцията. Работата ни е извънредно интензивна, комплицирана и изисква от личния състав да е оптимално квалифициран и в добра кондиция, с цел да може да бъде съответен и потребен за пациентите. Нашият началник от дълго време организира едно властническо управление – разделя сътрудниците по разнообразни дискриминационни правила, унижава част от сътрудниците, обиждайки ги обществено пред колектива. Обиди, закани, изказани лъжи, които, за жал, не остават в границите на болничното заведение ”, показа доцент Дочка Цонева, която работи в клиниката над 14 години.

Думите на медика бяха доказани от други нейни сътрудници. Те показаха още, че месечният график е неравномерно разпределен и нямат време за отмора. Искани са им писмени пояснения, по техните думи се търсело и мотив за дисциплинарни наказване.

„ За мен е неприемливо в тази борба с пандемията да затъпяваме острието на копието с персонални проблеми и с проблеми, настанали на работното място ”,  съобщи доктор Симеонов – ръководител на профсъюз „ Защита ” в бранш опазване на здравето.

От управлението на болничното заведение разясниха проблема в документално мнение до NOVA. В него те настояват, че разногласието не е нито от трудово-правен, нито от административен темперамент,  а ставало въпрос за личностни връзки сред началника и част от неговите чиновници, които засягали метода на работа, разпределението на дилемите и йерархията в клиниката. Проф. Темелков изрично отхвърля изказванията на медиците, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР