Наши евродепутати предлагат на ЕК мерки срещу двойни стандарти при

...
Наши евродепутати предлагат на ЕК мерки срещу двойни стандарти при
Коментари Харесай

Наши евродепутати предлагат на ЕК мерки срещу двойни стандарти при храните

Наши евродепутати оферират на Европейска комисия ограничения против двойни стандарти при храните Евродепутати от ГЕРБ внасят предложение до Европейската комисия за основаване на стратегия, с помощта на която да се предотвратят двойните стандарти при храните и напитките. По този метод представителите на ръководещата партия о чакват да не се продават по-нискокачествени артикули у нас.
 

Сега настоящото законодателство следи дали съставките в храните са здравословни и не вредят на човешкото здраве , само че не следи дали в еднакъв артикул , предлаган под една и съща марка в другите страни членки, има е днакви съставки и идентични артикули, сподели евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев.
 


" За страдание , виждаме разлика в качеството на храните , напитките и други потребителски артикули, предлагани в Западна и Източна Европа . Смятаме, че би трябвало да има минимални стандарти , посредством които да стане ясно, че храните в Западна и Източна Европа дават отговор на тях, не се употребяват заместители, което прави много противоречиво качеството на тези храни в Източна Европа. Да не приказваме, че тук при нас, за жалост, и цените от време на време са и в пъти по-високи, макар по-некачествените съставки в храни и питиета. Смятаме, че това ще се промени с минимални стандарти ", сподели той.

Оттук нататък ще настояваме и за основаването на европейски надзорен орган , който да следи за качеството на потребителските артикули и неприлагане на двойни стандарти, безапелационен бе Емил Радев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР