Нашето впечатление, отново за пореден път е, че темата за

...
Нашето впечатление, отново за пореден път е, че темата за
Коментари Харесай

Разговорите с превозвачите продължават без съгласие

" Нашето усещане, още веднъж за следващ път е, че тематиката за тол системата мощно се политизира " . С такава констатация приключи следващата среща сред Министерство на регионалното развитие в лицето на заместник-министър Николай Нанков и протестиращите превозвачи.

Разговорите ще продължат още веднъж, като на следващия ден също ще има такава среща. Нанков дефинира извършените митинги против тол системата в страната по този начин: " 8-9 камиона в София, 8-9 камиона в Пловдив, 5 в Русе, желае се понижаване на тол таксите, цената да бъде редуцирана, на друго място се желае да се ограничи или редуцира обсегът на пътищата. На трето място - тематиката с бордовите устройства, на четвърто място - да няма тол система, на пето място - застраховките. "
 В митингите против тол системата Аврамова вижда политика
В митингите против тол системата Аврамова вижда политика

Има 2 доставчика на услуги, посочи тя

Припомняме, че през днешния ден министър председателят Бойко Борисов се яви в Народното събрание , с цел да изясни за неразбирателството с превозвачите, откакто през вчерашния ден ултимативно даде период до 27 март да бъде реализирано единодушие. От 1 март до този период тежкотоварните коли ще могат да се движат без бордови устройства и GPS тракери за таксуване. Изминатото разстояние ще се регистрира единствено посредством маршрутни карти. Според Националния съюз на превозвачите липсва физическо време да бъдат подписани договорите за 4 дни. Превозвачите недоволстват и от това, че GPS тракерите, с които и в този момент разполагат и ги употребяват в цяла Европа, са несъвместими с тол системата ни. Българските превозвачите считат още, че не интернационалният трафик, както твърдят от министерството, а точно родният бизнес ще заплати цената.
 Борисов към превозвачите: Или се оправяте с доставчиците, или няма тол система
Борисов към превозвачите: Или се оправяте с доставчиците, или няма тол система

Той даде период до 27 март

По думите на Нанков двата доставчика на услуги ще дават на нулева ставка и като цена на устройство, и като обслужване бордовите устройства. Д о 27 март всички тежкотоварни моторни транспортни средства и рейсове би трябвало да бъдат оборудвани с GPS устройства или с бордови устройства . " Разбира се, който желае, няма нищо наложително. Процесът е непринуден и има втора страна - самите снабдители на услуги, които дават тези устройства ", разяснява зам.-министърът.

Нанков регистрира, че към 36 000 са наличните бордови устройства , които би трябвало с доста добра логистика и нужните настройки да бъдат предоставени на превозвачите.

Отделно от това над 8 000 са бордовите устройства, които са декларирани по остарелия ред. Към момента има над 4 000 към този момент предоставени и инсталирани бордови устройства и 5 GPS доставчика, които са минали сполучливо тестванията за интеграция на тол системата.
 Превозвачите остават подозрителни към тол системата
Превозвачите остават подозрителни към тол системата

Надяват се Бойко Борисов да ги чуе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР