Нашето призвание е да следваме пътя на богоуподобяването, за да

...
Нашето призвание е да следваме пътя на богоуподобяването, за да
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нашето призвание е да следваме пътя на богоуподобяването

Нашето предопределение е да следваме пътя на богоуподобяването, с цел да сме почтени за името Христово и да търсим постоянно царството на Бога и Неговата истина. Това се показва в Рождественското послание на Негово Светейшество Патриарх Неофит във връзка Рождество Христово.

„ Отново съпреживяваме дивното събитие, увенчало дългите упования на старозаветните праведници и трансформирало човешката история в богочовешка – в история на спасението. История, която продължава и през днешния ден и в която участваме всички ние – живеещите с религия в Христа Иисуса и с вяра за възкресение и живот в бъдещия век. Това очакване има своето най-дълбоко съображение във обстоятелството на боговъплъщението, тъй като Бог поради това стана човек, с цел да приобщи индивида към божествения живот, като го изтръгне от гибелта и тлението и го осинови в тайнството на спасението “, уточни Патриарх Неофит.

„ Пътят до пълнотата на богочовечеството е дълъг и на никого от нас не е обещано да знае тайната на новото небе и новата земя, които чакаме съгласно Божието заричане. Изповядваме истините на Божието признание, тъй като знаем, че Господ е правилен на Своите обещания и Го познаваме като алтруист и Бог на милостта и любовта. Тях Той сподели най-ясно когато по Своя воля, в демонстрация на божественото Си великолепие „ понизи Себе Си, като одобри облик на раб и се уподоби на индивиди “ (Фил. 2:7 ), с цел да можем ние, на собствен ред, да се уподобим Нему и да влезем в насладата Му, наследявайки обещаното царство на мира и любовта. Това е нашето предопределение, това е, което Бог и през днешния ден чака от всекиго от нас! “, сподели още Неофит.

Да следваме пътя на богоуподобяването, с цел да сме почтени за името Христово. Да търсим постоянно „ царството на Бога и Неговата истина “. Бог пристигна в нашия свят не поради здравите или благоденстващите, а поради болните и измъчените, с цел да изцери всяко страдалчество и да отрие всяка сълза. Нека Му подражаваме! В тежкото тестване на пандемията, сме очевидци на толкоз доста тъга и болежка, на безчет прибързано погубени човешки животи. Да бъдем мъдри и положителни, да се молим за лекарите и за всички, които се борят за здравето и запазването на човешкия живот – Бог да ги укрепва! Мирът и благодатта на Богомладенеца Христос да бъдат с всички нас! Честито Рождество Христово!, се споделя още в Рождественското обръщение.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР