Нашето предложение е временен избор на председател на общинския съвет

...
Нашето предложение е временен избор на председател на общинския съвет
Коментари Харесай

Вили Лилков: Предлагаме временен избор на председател на СОС до приемане на бюджета за 2024 г.

„ Нашето предложение е краткотраен избор на ръководител на общинския съвет до приемането на бюджета за 2024 година “, сподели общинският консултант от „ Синя София “ Вили Лилков в „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Структуриране на непрекъснатите комисии на СОС на паритетен принцип според от % и партиите да получат и управление на комисиите, и показване в тях. На трето място кметът да показа управническа стратегия и промени. И на четвърто място предлагаме общинският съвет да стартира да създава своята оперативна работна стратегия, приемане на бюджета и кметът да стартира незабавно да дава отговор на въпроси на общински съветници “, добави Лилков.

По думите му общинският съвет е в рецесия.

„ Ако това продължава и самата община ще влезе в рецесия. Без определен ръководител не могат да се структурират комисиите, а в случай че няма комисии, не може да се прегледа нито един отчет, който да стигне до зала за взимане на решения. Не може да се одобри бюджет, оперативна стратегия за работа. Кметът ще бъде мощно усложнен да направи промени и още по-важно – той не може да получи утвърждение на структурата на общинската администрация “, уточни Вили Лилков.

По думите на Лилков ще бъде препоръчано утрешното съвещание да бъде отсрочено и да се проведат съвещания в по-широк формат, като бъдат привлечени ГЕРБ, „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

„ Този, който мисли за предварителни избори в София е безконтролен. Ще създадем всичко допустимо, с цел да има работещ общински съвет “, сподели той.

Какво сподели Лилков по отношение на завода за боклуци в София - вижте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР