Нашето предложение беше прието – в петък да извикаме финансовия

...
Нашето предложение беше прието – в петък да извикаме финансовия
Коментари Харесай

ГЕРБ: Такова тежко финансово състояние не е имало от 1997 г., не може да се държим инфантилно

„ Нашето предложение беше признато – в петък да извикаме финансовия министър, да каже какво е финансовото положение сега, бюджетът и вероятно какви са вижданията на служебния кабинет следващата година. Трябва да се облегнем на бюджета за 2022г и да продължим ограниченията през 2023 г ”, съобщи Кирил Ананиев от ГЕРБ.

„ Такова тежко финансово положение на България не е имало от 1997 година Не постигнахме единодушие по всички ограничения, които предложиха обособените групи, защото се образуваха разноски и дефицити, които ще утежнят бюджета за 2023 година ”, добави той.

„ Срещнахме се по 2 тематики – петък викаме финансовия министър и второ обезщетенията, които ГЕРБ предложиха за таван на тока от 250 лева ще продължат. Трето - тази и идната зима ще са най-трудните от 1997 г, тъй като Българска народна банка демонстрира, че икономическия растеж е 0, 1 %. Ние следващата година ще сме в криза, а бюджетът за следващата година е разчетен на 6,8% недостиг, а по тази причина ще би трябвало 12 млрд лв. дълг. Лихвите ще вървят нагоре ”, изясни Делян Добрев.

„ В тази обстановка партиите, които си играят на с - този желая, с този - не се държат като в детската градина. В тази тежка обстановка не може да се държим детско ”.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР