Нашето предложение беше да бъдат обмислени различни варианти и механизми,

...
Нашето предложение беше да бъдат обмислени различни варианти и механизми,
Коментари Харесай

Столична община щяла да осигури контрол на бъдещ общественополезен труд за горене на боклук

Нашето предложение беше да бъдат премислени разнообразни разновидности и механизми, въпрос на полемика е в Народното събрание. Мисля, че с всички ограничения, които извършва Столична община (СО), демонстрираме воля да решим казуса. Това съобщи зам.-кметът по екология на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йоана Христова на пряк въпрос на Нова телевизия какво ще стане, в случай че деца бъдат хванати да горят боклуци и отпадък, а има смяна в Наказателния кодекс за общественополезен труд
Попитана дали се планува запас, с който да бъде обезпечена бъдеща смяна в Наказателния кодекс – т.е. някой да управлява, че заловен да гори неразрешени неща фактически поставя общественополезен труд, Христова отвърна, че ограниченията, планувани от Народното събрание, ще бъдат обезпечени от Столична община. Не беше изяснено кой ще е виновен – дали инспектори, дали чиновници на реда, които да бъдат пренасочени за надзор. Всичко зависело обаче какъв брой бързо ще бъдат въведени измененията в Наказателния кодекс, по думите ѝ.
Припомняме, че столичният кмет Йорданка Фандъкова изиска законови промени, с които да има по-ефективни санкции за горене на отпадъци. Фандъкова изиска криминализиране и концепцията в този момент е да се поставя общественополезен труд, тъй като очевидно налагането на санкции и събирането им не работят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР