Нашето общуване трябва да бъде пропито с уважение, с респект

...
Нашето общуване трябва да бъде пропито с уважение, с респект
Коментари Харесай

Папата и президентът заедно се обявиха срещу омразата

Нашето другарство би трябвало да бъде пропито с почитание, с почит към човешкото достолепие – би трябвало да изкажем гласно нашето противоречие с всеки тип принуждение, с всеки опит религията да бъде манипулирана и употребена за цели, отвън чисто религиозните. Това съобщи папа Франциск пред жители и дипломати след срещата си с президента Румен Радев в София.

„ Нашата история е наситена с войни и премеждия, по тази причина знаем цената на мира и знаем, че този мир е дълготраен единствено когато тържествуват хуманизмът и толерантността сред другите религии, етноси и нации. Българското общество не търпи расизъм и ксенофобия”, акцентира президентът, като уточни, че на метри от президентството съжителстват християнска черква, католически храм, джамия и синагога.
НА ЖИВО: Папа Франциск в България - ден първи Проследете с нас визитата на Светия отец
„ България, сходно на доста други страни от Стария континент, би трябвало да се оправи с това, което може да се преглежда като нова зима: демографската, която е паднала като ледена завеса в огромна част от Европа, като следствие от намаляването на доверието в бъдещето. Следователно, спадът в раждаемостта, комбиниран с интензивния миграционен поток, докара до обезлюдяване и занемаряване на доста села и градове”, уточни на собствен ред Франциск.

Той акцентира, че познава уговорката на управниците да основат условия младите да не емигрират и ги предизвиква да вършат повече.
Снимка: bTV
В същото време, той засегна и тематиката за бежанския поток: „ На вас, които познавате драмата на емиграцията, бих си разрешил да ви предложа да не затваряте очите, сърцето и ръката си – както е във вашата традиция, към тези, които чукат на вашите порти”.

Папа Франциск в България Един по-специален подарък за папата (ВИДЕО) Смелите швейцарци, които са подготвени да умрат за папата Раковски чака своя папа НА ЖИВО: Папа Франциск в България - ден първи Охрана на клубове, химик и танцьор: Какъв е бил Франциск, преди да стане папа? Папа Франциск идва на посещаване у нас Италианските издания за визитата на папата в България и Северна Македония Бивш началник на НСО: Посещението на папата е с висока степен на риск ​Кисело мляко и златовезана икона ще подари Борисов на папата Борисов: Когато папата отиде в една страна, целия свят гледа нея София под полицейска обсада за визитата на папа Франциск Митрополит Антоний: Няма напрежение сред БПЦ и Светия трон поради визитата на папата Говорителят на Католическата черква у нас: Папата е сложен за охраняване Екип на bTV в Рим: Остава ден преди визитата на папа Франциск в България Затворени улици и засилени ограничения за сигурност поради визитата на папата Папа Франциск с одобрение към България преди визитата (ВИДЕО) bTV ще покаже онлайн всичко най-важно от визитата на папа Франциск у нас „ Тренд ”: 60% от българите са позитивно настроени към визитата на папата у нас Посещението на папата: Още промени в придвижването и паркирането в столицата В очакване на папата: Армия от служители на реда в Раковски
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР