Нашето общество трябва да осъзнае, че чистотата на въздуха си има

...
Нашето общество трябва да осъзнае, че
чистотата на въздуха си има
Коментари Харесай

Министър Ивайло Московски: Чистотата на въздуха си има цена

Нашето общество би трябвало да осъзнае, че чистотата на въздуха си има цена. Това заяви министърът на превоза, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на днешната конференция на тематика „ Проблеми и решения за възстановяване на качеството на атмосферния въздух “. По думите му, необходимо е да бъде подложен въпросът, каква цена е готово да заплати обществото, с цел да дишаме по-чист въздух. Това е най-важният въпрос, на който ако намерим отговор ще може да работим по-ясно по всички ограничения, които държавните институции на общинско и национално ниво ще подхващат, сподели още министърът и отбеляза, че по негови наблюдения по-скоро никой няма да е склонен да плати каквато и да е цена.

Министър Московски посочи, че в сектор „ Транспорт “ постоянно, когато се планира проект, се гледа извънредно доста и на неговата екологичност. „ През последните 10 години изпълняваме една доста сериозна програма за по-безопасно и екологично осъществяване на транспортите и образец за това е софийското метро, който е един уникален план, както за България по този начин и за Европа “, добави още той.

Ивайло Московски съобщи, че значим елемент в процеса на подобряването на качеството на атмосферния въздух е и стягането на контрола при инспекциите на техническата изправност на транспортните средства. Той уточни, че се работи по въвеждането на софтуер за надзор, обработка и съхранение на данните, с което ще се надгради съществуващата информационна система в пунктовете за технически прегледи. Информацията от прегледите ще се предава в действително време чрез криптирана връзка към Централизирана информационна система. Целта е да се избегне операция на данните, като системата ще дава автоматично заключение за техническата изправност на база на действителните измервания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР