Нашествието на арктическия студ в Съединените щати, оставяйки около 110

...
Нашествието на арктическия студ в Съединените щати, оставяйки около 110
Коментари Харесай

Tesla имат проблеми със зареждането поради необичайно студеното време в САЩ

Нашествието на арктическия мраз в Съединените щати, оставяйки към 110 милиона американци в " заплашителни метеорологични условия ", докара до съществени проблеми със зареждането на електрически коли. Както оповестява Националното публично радио, притежателите на Tesla в Чикаго да вземем за пример се редят на дълги, часове опашки пред станциите за зареждане, с цел да заредят батериите на своите „ стоманени коне “. В същото време доста коли са изцяло разредени, а притежателите им даже не могат да отворят вратата и са принудени да употребяват услугите на влекачи.

Онези водачи, които съумяха да стигнат до станциите за зареждане, се оплакват, че лишава доста време за попълване на батериите в мразовити условия. Въпреки това, заредени мъчно и със забележителна загуба на време, литиево-йонните акумулатори бързо се разреждат.

Съобщава се, че Tesla е издала рекомендации, съгласно които притежателите би трябвало непрекъснато да зареждат колата и да оставят най-малко 20 % от потенциала на батерията. В същото време някои точки в инструкциите провокират въпроси измежду водачите. Например позоваването на компанията на опцията за въвеждане на пара без аромат навътре в електромобил, зареден на студено. „ Това е обикновено и не е причина за безпокойствие “, обясниха от Tesla, като показаха, че по този метод помпата загрява при някои модели на техните коли.

Според Axios проблеми със зареждането са зародили и при електрически коли от други производители. Според разбора 18-те най-популярни модела електрически коли в Съединени американски щати са имали 70% понижение на пробега при студени условия.

Както беше обявено по-рано, предходната седмица Съединени американски щати бяха ударени от „ циклонова стихия “, която остави половин милион американци в най-малко 10 щата без електричество. Според вестник USA Today мощни урагани, дъжд и снеговалеж, които удариха източното крайбрежие на Съединени американски щати, доведоха до прекратени електропроводи в щатите Ню Йорк, Ню Джърси, Мичиган, Върмонт, Мериленд, Вирджиния, Северна и Южна Каролина, Джорджия и Флорида.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР