Нашенци от Благоевградска и Кюстендилска област луднаха по еднодневния плаж

...
Нашенци от Благоевградска и Кюстендилска област луднаха по еднодневния плаж
Коментари Харесай

Българи полудяха по евтиния плаж в Гърция

Нашенци от Благоевградска и Кюстендилска област луднаха по еднодневния плаж в Гърция с проведен превоз. От Благоевград през Кулата до курорта Тузла и Офринио рейсовете потеглят всеки ден в 6 часа и взимат мераклии за плаж по пътя от Крупник, Кресна и Сандански. В противоположния път връщането е в 17 часа, а цената е търпима - 25 лева, оповестява "Монитор ".

От Гоце Делчев през ГКПП-Илинден до курорта Неа Парамос рейсовете започват в 6,30 часа, а връщането е в 18 часа. Цената на билета е 15-16 лв., според от компанията транспортьор.

Кюстендилци пък вървят до Аспровалта, където против скромни суми могат през целия ден да се плацикат в Бяло море.

Местните туроператори едвам смогват на всички мераклии, които през уикендите са десетки. „ Засиления напор от страна на хората се дължи на обстоятелството, че гръцкото море е единствено на 250 км от Кюстендил, а нашето Черноморие на 550 км.

Сами може да пресметнете, че дистанцията е на половина. За 3 часа път и си на Аспровалта, където плажът е ослепително чист, да не приказваме за екстрите, които оферират “, изяснява притежател на локална туристическа организация.

Само в неделения ден поредна група от 30 индивида отпътува за Бяло море. Там пък за разлика от нашето Черноморие всички екстри са безвъзмездни – шезлонги, чадъри, душове и тоалетни.

„ Купуваш си едно кафе или фрапе и можеш през целия ден да ползваш шезлонг и чадър. Например в Обзор би трябвало да се бръкнеш 12 лева за тези екстри и то на човек. Да не приказваме, че и тоалетните са безвъзмездни, не по 1 лева, с цел да си облекчиш биологичните потребности.

Точно заради тази причина хората избират да вървят на море в Гърция “, изясняват още от туроператорските компании в Кюстендил.

Пътуването пък в двете направления излиза 35 лева с дребен микробус и 25 лева с по-голям. Така против тази скромна сума всеки може да се наслаждения на морска отмора в прилежаща Гърция.

Тръгваш в 5 часа сутринта и в 8 към този момент си на плажа.

Не е належащо даже да си носиш храна, защото там дюнерите са по-евтини от тези в регионалния град. Имаш опцията през целия ден да стоиш на плажа, а морето е повече от чисто и умерено. Връщането е към 19 часа, което е повече от задоволително.

Ние всеки уикенд пътуваме с приятелки и сме повече от удовлетворени “, описа и 23-годишна кюстендилка, която е измежду непрекъснато пътуващите до Бяло море.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР