Нашенецът играе ролята на руснак – виолончелист в лентата на

...
Нашенецът играе ролята на руснак – виолончелист в лентата на
Коментари Харесай

Българин с роля във филма с най-много златни глобуси


Нашенецът играе ролята на руснак – виолончелист в лентата на Стивън Спилбърг „ Зелената книга “, която получи три оценки – „ Най-добра комедия или мюзикъл “, за „ Най-добър сюжет “ на Ник Валелонга, Брайън Къри и Питър Фарели, който е и режисьор на продукцията, и за „ Най-добър артист “ в поддържаща роля за Махершала Али, писа „ ТелеграФ “.

Церемонията по връчването на влиятелните оценки се състоя предходната нощ в Бевърли Хилс. Певицата Лейди Гага се размина с по този начин стремежи „ Златен глобус “ за основна женска роля, а премията сграбчи Глен Клоуз за ролята си в „ Съпругата “. Лейди Гага въпреки всичко завоюва „ Златен глобус “ за най-хубава ария – за изпълнената от нея и Брадли Купър Shallow от кино лентата „ Роди се звезда “. Музиката и текстът на парчето са на Лейди Гага, Марк Ронсън, Антъни Росомандо и Андрю Уаят.

Филмът „ Бохемска рапсодия “, представящ атрактивния живот на рок иконата Фреди Меркюри, донесе няколко статуетки – за най-хубава драма и за най-хубав артист в драма за артиста Рами Малек, който се превъплъти в ролята на Фреди Меркюри. „ Рома “ на Алфонсо Куарон също е с две награди – за „ Най-добър непознат филм “ и за „ Най-добра постановка “. Първата премия „ Златен глобус “ за вечерта бе връчена на артиста Майкъл Дъглас. Той победи в категория „ Най-добър артист в сериал комедия или мюзикъл “ за „ Методът „ Комински “.

Наградата му бе връчена от Лейди Гага и Брадли Купър. Специалната премия на вечерта пък бе връчена от ветерана в жанра Джеф Бриджис.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР